Evenimente : Spectacole

Gala Baletului Rus la Sala Palatului

Pe 23 mai, ora 20.00 la Sala Palatului are loc Gala Baletului Rus, spectacol ce ii va reuni la Bucuresti, in premiera absoluta pe cativa dintre cei mai valorosi belerini din Rusia, care vor prezenta cele mai frumoase momente din istoria baletului.
– NADEZHDA GRACHEVA – Artista a Poporului, prim-balerina a Teatrului Bolshoi, detinatoare a celei mai inalte distinctii a Rusiei, a jucat rolurile principale in toate baletele cunoscute fiind renumita pentru romantismul si caldura pe care o transmite publicului.
Biografie
S-a nascut la Semipalatinsk (Kazakhstan) si a absolvit Alma-Ata Ballet School. In 1986 a fost declarata cea mai buna balerina la The International Competition of Ballet Dancers de la Varna (Categoria Junior), distinctie ce i-a oferit un loc la Moscow College of Choreography (clasa Sophiei Golovkina). Doi ani mai târziu isi implinea marele vis al oricarei balerine – acela de a fi angajata la faimoasa Bolshoi Ballet Company. Debutul a fost fulminant si i-a adus imediat statutul de solista a celebrului Bolshoi Theatre. Artista a Poporului, Nadezhda le-a lansat pe Galina Ulanova si Marina Kondratieva.
– DMITRY GUDANOV – Artist Emerit, prim-balerin al Teatrului Bolshoi. Talentul lui i-a facut pe cei de Balshoi sa il distribuie inca de la debut in cele mai cunoscute spectacole de balet, detinând roluri principale in toate spectacolele.
Biografie
S-a nascut la Moscova pe 9 iulie 1975 si a absolvit in 1994 Colegiul de Coregrafie din Moscova, astazi Academia de Coregrafie, studiind cu Leonid Zhdanov si Yury Vladimirov. A obtinut Locul II si Premiul Special al Juriului Presei de Specialitate la Arabesque Open Competition de la Perm (1996), concurs rezervat balerinilor rusi. Doi ani mai târziu cucerea Locul I la Concursul International de Balet de la Paris, iar anul 1999 obtinea Marele Premiu la The Moscow Debuts Festival cu prestatia de exacptie din baletele Fantasy on a Theme of Casanova, Paganini and Dreams about Japan. In anul 2000 DMITRY GUDANOV a fost distins cu Premiul Revistei de Balet “Soul of Dance”, iar in anul 2005 i s-a decernat Titlul de Artist Emerit al Federatiei Ruse.
– VLADIMIR NEPOROZHNY – Artist Emerit, prim-solist al Teatrului Bolshoi
Biografie
S-a nascut la Moscova, iar in 1991 a absolvit ca si Dmitry, Colegiul de Coregrafie din Moscova, astazi Academia de Coregrafie, la clasa coregrafului Pyotr Pestov. Imediat a fost angajat la Teatrul Bolshoi, unde este Prim Solist. In 1992 a obtinut Locul II la Prix de Luxembourg International Ballet Competition, iar in 2003 a devenit Artist Emerit al Federatiei Ruse.
– ANASTASIA YATSENKO – Artista Emerita, prim-solista a Teatrului Balshoi, Absolventa a Academiei de Balet din Moscova.
Biografie
S-a nascut la Moscova, iar in 1991 a absolvit Colegiul de Coregrafie din Moscova, astazi Academia de Coregrafie, la clasa profesoarei Sophia Golovkina, vedeta a Bolshoi Ballet Company. In 1996 a absolvit si Academia de Coregrafie, la clasa Prof. Raisa Struchkova. Astazi repeta si se perfectioneaza cu Svetlana Adyrkhaeva. In 1996, a cucerit Locul I la the Arabesque Open Competition of Ballet Dancers – de la Perm, Rusia si Locul II la Maya International Competition of Ballet Dancers desfasurat la Sankt Petersburg. In anul 2002 i s-a decernat Titlul de Artista Emerita al Federatiei Ruse.
– RUSLAN SKVORTSOV – Artist Emerit, prim-solist al Teatrului Bolshoi
Biografie
S-a nascut in Yelets, regiunea Lipetsk. In 1998, dupa ce a absolvit Moscow Choreographic Academy (clasa Vyacheslav Mikhaylov) a fost angajat la Bolshoi Ballet Company. In 2000 a castigat Locul III 3rd la Concursul International de Balet de la Moscova. Acum se antreneaza cu Nikolai Fadeyechev.
– YELENA ANDRIENCO – Artista Emerita, prim-solista a Teatrului Bolshoi.
– OKSANA KUZMENKO – Artista a Poporului, prim-balerina a Teatrului “K.Stanislavski & N.Dancenko”.
– GHEORGHIE SMILEVSKI – Artist Emerit, prim-solist al Teatrului “K.Stanislavski & N.Dancenko”.
– KRISTINA CRETOVA – laureata a mai multor concursuri internationale, prim-balerina a Teatrului “Kremliovskii”.
– MIHAIL MARTINIUK – laureat al mai multor conncursuri internationale, prim-balerin al Teatrului “Kremliovskii”.
Program
Montari in coregrafia lui Iuri Grigorovici, Marius Petipa, Vladimir Vasiliev, D.Breantsev si C.Viharev
Actul I
Pas-de-deux din baletul "Spargatorul de nuci"- muzica: P.I.Ceaikovski
Fragment din baletul "Spartacus"- muzica: Aram Haciaturian
Pas-de-deux – muzica: P.I. Ceaikovski
Pas-de-deux din "Giselle"- muzica: Adolph Adam
Pas-de-deux din "Frumoasa din padurea adormita"- muzica: P.I. Ceaikovski
“Moartea Lebedei” – muzica: Charles-Camille Saint-Saëns
Fragment din "Lacul lebedelor"- muzica: P.I. Ceaikovski
Actul II
Duet romantic din baletul “Balul Fantomelor”
Mascariciul din baletul “Regii Soarelui” – muzica: Stein
Fragment din baletul “Romeo si Julieta” – muzica: Sergei Prokofiev
Adagio din baletul “Shopeniana” – muzica: Frederic Chopin
Pas-de-deux din baletul “Corsarul”- music:a Adolph Adam
Grand pas-de-deux din baletul “Don Quijote” – muzica: Ludwig Minkus

Biletele se gasesc la: Sala Palatului, Teatrul National, Magazinul Muzica, Statia METROU UNIRII 1, Magazinele “CARREFOUR” Baneasa, Orhideea, Vitan, Magazinul UNIREA-parter si online, pe site-uri: biletedelatati.ro, vandbilete.ro, bilete.ro, blt.ro, eventim.ro, ticketpoint.ro, myticket.ro, blt.ro.