Evenimente : Spectacole

FIGARO – celebrul barbier din Sevilla – la OPERA COMICA PENTRU COPII

Stiati ca celebrul personaj carismatic, mereu iscusit In a lega Si dezlega tot felul de intrigi, barbierul Figaro, creat de dramaturgul francez Beaumarchais, a fost sursa de inspiratie pentru multi compozitori ai muzicii de opera? Daca Rossini a „istorisit” Intâmplarile lui Figaro In capodopera sa „Barbierul din Sevilla”, iar Mozart a compus inegalabila partitura „Nunta lui Figaro”, un numar considerabil de alti compozitori au creat opere similare, una dintre cele mai cunoscute fiind „Barbierul din Sevilla” sau „Precautiuni inutile” semnata de Giovanni Paisiello. Un conflict serios s-a nascut Intre Paisiello Si mai tânarul Rossini, când primul Si-a vazut creatia de succes „amenintata” de noua opera a celui de-al doilea Si, chiar daca Rossini a avut de câStigat In fata posteritatii, opera lui Paisiello este Si ea extrem de atractiva.

Opera comica plina de savoare semnata de Paisiello va prinde viata In luna MAI pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII, In versiunea adaptata special pentru micii spectatori, sub titlul „FIGARO”. Spectacolul povesteSte Intâmplarile hazlii ale contelui Almaviva Indragostit de tânara Si frumoasa Rosina, pe care reuSeSte In cele din urma sa o ia de sotie, ca urmare a Intâmplarilor puse la cale de iscusitul Figaro. In toate zilele de luni Si marti ale lunii mai (5-6, 12-13, 19-20 Si 26-27), de la orele 11.00 Si 13.00, va veti amuza cu personajele Intruchipate de artiStii teatrului bucureStean: Oana Serban, Mirela Deaconu, Ioana Bitere, Andrei Lazar, Stefan Schuller, Fang Shuang, Lucia Racoveanu, cu participarea ansamblului SERIOSO. Spectacolul poarta semnatura regizorului Traian Savinescu, regizor artistic al Teatrului de PapuSi „Puck” din Cluj-Napoca.

Parteneri media: , Ziare.com, RFI România, CARIERE, HotNews, Radio România Cultural, PORT.RO, Web PR, melc-codobelc.ro, BucureSti FM, Ziarul Metropolis, Draga mea pentru copii, Calendarul Magic.ro, Gradinitebucuresti.ro, TV City, Senso TV, EduRomânia, Actualitatea Muzicala, Agenda Culturala Pentru Copii. Multumim pentru promovarea permanenta colegilor de la posturile Radio România.

Pentru mai multe detalii despre productiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, va invitam sa consultati site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat In Calea GiuleSti, nr. 16, sector 6, Bucuresti.
Pentru rezervarea biletelor, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021/319.28.19, de luni pâna vineri Intre orele 9.00 – 16.00. Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete, pe baza rezervarii anterioare sau In limita locurilor disponibile, cu o ora Inainte de Inceperea spectacolului.