Evenimente : Spectacole

Fetița cu chibrituri

Fetița cu chibrituri, spectacol pentru copii, duminica, 18 decembrie 2016, de la ora 11:00, la Godot Cafe Teatru.

Cu: Dana Porlogea, Monica Alexandrescu, Claudia Negroiu, Razvan Dragu, Dan Apăvăloaie.
Regie, scenariu, ilustrație muzicală: Claudia Negroiu.
Scenografie și costume: Aurel Pătrașcu.
Afiș: Adina Costea.

„Prin conţinutul lor plin de învăţăminte, poveştile contribuie la formarea unor trăsături pozitive ale copiilor, la dezvoltarea armonioasă a personalităţii. Prin varietatea şi bogăţia ideilor pe care le cuprind, ele emoţionează dar il si fac pe copil sa distinga binele de rau, frumosul de urat având in acest sens o valoare etică deosebită.
Povestea „Fetita cu chibrituri ” aduce în atenţia copililor destinul unei fetite sarace, dar plina de dragoste pentru mama si bunica ei. Eficienţa povestirilor nu depinde numai de conţinutul in sine al povestii , ci de felul în care ea este pusa in scena, de puterea cu care captează atenţia celor mici.
Pornind de la ideea ca lupta dintre bine si rau este un fapt care nu v-a pieri niciodata atat timp cat vor exista oamenii, am incercat ca prin scenariu sa aduc in prim plan aceasta realitate care ne domina existenta.
Spectacolul, desi vorbeste despre un destin tragic, e sensibil dar si cu momente pline de umor. Prin actiunile si modul in care actorii interpreteaza celebrele personaje ale acestei povesti, copii aproape pe negandite vor invata sa distinga, si sa ia atitudine fata de ce e bun si ce e rau.
Intrucat povestea in sine nu este deloc de lunga ca si durata
( fapt pentru care cred ca nici nu a fost foarte des pusa in scena) am inventat personaje, in spiritul povestii, care sa potenteze frumusetea ei. Costumele sunt simple dar extrem de sugestive, iar muzica vine prin dramatismul, sensibilitatea si accentele ei comice sa puna in valoare povestea. Sunt sigura ca micutii spectatori o vor indragi inca din primele minute.”  Claudia Negroiu

Preț: 20 lei.
Durată: 1h.