Evenimente : Spectacole

Festivalul Viori de colectie la Sala Radio

Un eveniment inedit se va desfasura in Studioul de Concerte Mihail Jora din Bucuresti in perioada 23 noiembrie – 2 decembrie 2011 – Festivalul Viori de colectie la Sala Radio.
Aproape zilnic vor avea loc recitaluri si concerte cu participarea Orchestrei Nationale Radio si a Orchestrei de Camera Radio, avand ca solisti mari violonisti care au dus in lume faima scolii romanesti de vioara: Bogdan Zvoristeanu, Remus Azoitei, Stefan Horváth, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu. Fiecare dintre ei canta la un instrument remarcabil, astfel ca publicul va putea asculta acordurile unor viori construite de Nicolaus Gagliano, Joseph Guarnerius sau Antonio Stradivari, in programe de virtuozitate interpretativa. Dirijorii care vor urca la pupitrul Orchestrelor Radio sunt Tiberiu Soare, Christian Badea, József Horváth si Mihnea Ignat, in timp ce in recitalurile programate vor putea fi ascultati, alaturi de violonistii mentionati, pianistii Clara Cellich, Horia Mihail, Valentin Gheorghiu si Eduard Stan.

Concertul de deschidere al Festivalului va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2011, ora 19.00, cand Orchestra de Camera Radio dirijata de Tiberiu Soare, cu un program Mozart, Pachelbel, Grieg il va avea ca invitat pe violonistul Bogdan Zvoristeanu, care va fi si protagonistul unui recital in ziua urmatoare, alaturi de pianista Clara Cellich. Vineri, 25 noiembrie 2011, ora 19.00 va fi randul Orchestrei Nationale Radio sa intre in scena, avandu-i ca invitati pe violonistul Remus Azoitei si pe dirijorul Christian Badea la pupitru, cu un program Dediu, Mendelssohn, Strauss.
Va urma o serie de trei recitaluri: sambata, 26 noiembrie recitalul sustinut de violonistul Stefan Horváth si pianistul Horia Mihail, luni, 28 noiembrie ii vom putea asculta pe Gabriel Croitoru la vioara si pe Valentin Gheorghiu la pian, iar marti, 29 noiembrie, ultimul recital va apartine violonistului Remus Azoitei si pianistului Eduard Stan.
Miercuri, 30 noiembrie 2011, ora 19.00 Orchestra de Camera Radio va concerta pentru a doua oara, de aceasta data sub bagheta dirijorului József Horváth si avandu-l ca solist pe Stefan Horváth la vioara (Leo Weiner, Vivaldi, Schubert).

Concertul de inchidere al Festivalului Viori de colectie la Sala Radio va avea loc vineri, 2 decembrie 2011, ora 19.00 si va fi dedicat Zilei Nationale a Romaniei. Orchestra Nationala Radio va fi dirijata de Mihnea Ignat si il va avea ca solist pe violonistul Alexandru Tomescu (Enescu, Dvorák, Brahms).