Evenimente : Spectacole

Eitetsu Hayashi si Filarmonica George Enescu

Spectacolul sustinut de Eitetsu Hayashi si Filarmonica George Enescu la Sala Palatului din Bucuresti va avea loc sambata, 23 octombrie 2010.
Eitetsu Hayashi va interpreta "Hi-Ten-Yu – A Concerto for Japanese drum and Orchestra", o lucrare semnata de compozitorul Isao Matshushita. De asemenea, prima parte a concertului va cuprinde lucrari ale unor compozitori consacrati, cum ar fi George Enescu, Ciprian Porumbescu, Béla Bartók, Doru Popovici, Tiberiu Olah si Grigoras Dinicu.
Titlul compozitiei, format din trei semne chinezesti, Hi-Ten-Yu (Zbor – Rai – Joaca), semnifica metaforic zborul catre rai pentru joaca intre stele. Urmand structura titlului, lucrarea este divizata in trei parti si se dezvolta dintr-un calm general catre un dinamism viguros.
Eitetsu Hayashi, solistul concertului "Hi-Ten-Yu", este o legenda vie cu statut de vedeta in Japonia, fiind considerat artistul care a revolutionat modul in care Taiko este interpretat. Parte a ceremoniilor budiste si shintoiste, Taiko a devenit un stil specific de percutie, renumit pentru reprezentatiile inaltatoare. Eitetsu este un important deschizator de drumuri atat pentru maiestria sa in Odaiko, cat si datorita colaborarilor cu orchestre si coloanelor sonore compuse pentru filme.
Eitetsu Hayashi s-a nascut in Hiroshima, in 1952, si a crescut intr-un templu budist, ascultand zilnic sutrele recitate de tatal sau. La 19 ani canta la tobe intr-o trupa de factura vestica, iar in 1972 a infiintat legendarul grup de taiko Sado-Ondekoza si The Demon Drummers of Japan.