Evenimente : Spectacole

Divna & Dan Puric @ Ateneul Roman

DIVNA & DAN PURIC – Spectacol extraordinar de Paste la Ateneul Roman – Duminica, 28 aprilie 2013, de la ora 16.00 si de la ora 20.00
Interpreta de origine greaca DIVNA, supranumita si vocea ingerilor, sustine un concert eveniment, dedicat sarbatorilor Pascale, chiar in Duminica Floriilor, la Ateneul Roman. Evenimentul va insemna celebrarea muzicala a celui mai mare eveniment al Ortodoxiei: Invierea lui Hristos.
Spectacolul va fi intregit de conferinta introductiva a maestrului DAN PURIC.
DIVNA este cunoscuta in lumea intrreaga pentru abordarea muzicala de o puritate desavarsita, pentru claritatea tonalitatii si pentru coloratura vocala iesita din comun.
Cariera DIVNEI este presarata cu elemente notabile: nascuta in 1970, Divna Ljubojevic este in prezent dirijor al Ansamblului Melodi, DIVNA s-a lasat de mica furata de tainele muziicii sarbesti, rusesti si original bizantine. Si-a desavarsit pregatirea la Colegiului de Muzica Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licentiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, inca de la varsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad si s-a remarcat in postura de cel mai tanar dirijor al Primei Societati Corale – formatiunea corala cu cea mai indelungata istorie din spatiul sarbesc.
Calitatile vocale deosebite ii permit DIVNEI sa isi asume postura de solist, atat in piese bisericesti cat si in pasaje de opera. Iar nu in ultimul rand, artista se remarca si ca pedagog, predand solfegiu si cantare corala in cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franta, Olanda si Marea Britanie.
La randul sau, DAN PURIC este un nume prestigios al scenei romanesti. Actor si regizor indragit, DAN PURIC a initiat Conferintele inca din anul 2009, pentru a veni in sprijinul unor demersuri caritabile si pentru a aduce mai aproape de publicul sau morala crestina.