Evenimente : Spectacole

Concurs „Le Grand Prix de l’Opera” – Etapa I

Concurs "Le Grand Prix de l’Opera" – Etapa I @ Opera Nationala

Cele mai frumoase arii din opere, unele prezente in repertoriul Operei Nationale Bucuresti, altele inedite, posibil de audiat doar cu aceasta ocazie.
Cu peste 100 de competitori excelenti din aproximativ 30 de tari (cei mai multi concurenti inscrisi provin din Romania, Federatia Rusa, Republica Moldova si Bulgaria), juriul fazei preliminare, format din dirijori romani, solisti, maestri ai scenei lirice, maestri acompaniatori, manageri de teatre lirice si muzicologi, a avut o misiune deosebit de dificila.
In urma acestei stranse competitii, numarul de participanti prevazut in regulament ca urmand a fi admisi in etapa I a Concursului a fost suplimentat (ajungand la un numar total de 46 de concurenti admisi), cu toate ca nici astfel nu a putut fi compensat numarul mare de tineri talentati inscrisi in competitie. Multi dintre concurenti sunt, de altfel, solisti cu o vasta experienta, cu roluri importante interpretate pe diferite scene, cu premii internationale si cu o activitate remarcabila.
In concurs fiecare candidat va interpreta o arie liber aleasa si o arie din repertoriul rus sau german.