Evenimente : Spectacole

Concert extraordinar: Camerata Regala @ Ateneul Roman

Sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale, Principele Radu al Romaniei
MARI SOLISTI, MARI DIRIJORI – CONCERT EXTRAORDINAR CAMERATA REGALA @ Ateneul Roman

4 decembrie 2013, de la ora 19.00
Dirijor: HORIA ANDREESCU
Solist: ILIAN GARNET

Dupa succesul avut in stagiunea 2012-2013 cu seria de concerte Royal Sound, Camerata Regala vine cu un proiect indraznet, intitulat MARI SOLISTI, MARI DIRIJORI, care va aduce in fata dumneavoastra intepretari de referinta, instrumente de colectie si nu in ultimul rand muzicieni recunoscuti in toata lumea.
Concertul de deschidere al acestui proiect, este unul cu atat mai special cu cat este unul aniversar. Camerata Regala implineste in decembrie 4 ani de existenta, 4 ani in care a transformat orice colaborare intr-o posibilitate de dezvoltare personala. Astfel veti avea in fata dumneavoastra un ansamblu tanar, dar extrem de profesionist, un ansamblu pentru care performanta artistica si respectul pentru public este intotdeauna pe primul loc.
Concertul de deschidere ii va avea ca invitati pe binecunoscutul si indragitul dirijor HORIA ANDREESCU, o figura emblematica a vietii culturale romanesti si internationale, director pentru multi ani a ansamblurilor Radio, fondatorul Orchestrei Virtuozii si dirijor permanent al Filarmonicii George Enescu. Maestrul Horia Andreescu a colaborat cu multe alte orchestre: London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra, filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, orchestrele simfonice din Ierusalim, Nagoya, BBC Scottish, orchestrele radio din Madrid, Leipzig, etc.
Solistul acestui concert va fi ILIAN GARNET, descris de Igor Oistrakh ca fiind “unul dintre cei mai promitatori violonisti ai timpului nostru… un artist matur, un violonist care are o tehnica perfecta…”, o putere incredibila de a fascina si de a castiga simpatia publicului.
Desi ce a cucerit o lume întreagă cu vioara sa, având în palmares peste 30 de premii la diverse Concursuri Internationale, dintre care amintim Concursul International „Tibor Varga” Elvetia (2008), Concursul International „David Oistrakh” Moscova (2008), si Concursul International „Regina Elisabeta” Bruxelles (2009), violonistul Ilian Garnet, considerat o revelatie, marturiseste cu modestie ca în continuare caută cum să fie o voce aparte în noianul de violonişti renumiţi.
Programul acestui concert este unul foarte atractiv si va contine Introducere si Rondo Capriccioso de C. Saint – Saens, Valse Scherzo op.23 – P.I.Ceaikovski, in variante de orchestratie inedite si Bizet – Shchedrin – Suita Carmen, pentru orchestra de coarde si percutie, o lucrare plina de temperament, de culoare, de senzualitate.
Va asteptam alaturi de noi, sa petrecem o seara minunata, cu invitati speciali si bineinteles cu multe surprize.
Talentul si pasiunea infocata a membrilor Cameratei Regale pentru muzica intr-o Romanie demna, este o buna carte de vizita.
Acestea sunt cuvintele folosite de Alteta Sa Regala, Principele Radu al Romaniei pentru a descrie ansamblul pe care il patroneaza, unul profesionist de un inalt nivel artistic, infiintat in 2009.

Pret/ bilet:
Categoria VIP: 120 lei
Categoria 1: 80 lei
Categoria 2: 65 lei