Evenimente : Spectacole

Concert de camera Philarmonia

Concertul orchestrei de camera PHILARMONIA a Centrului National de Arta „Tinerimea Romana‟
Cu ocazia implinirii a 24 de ani de la (re)infiintarea Muzeului Taranului
5 februarie 2014, ora 19.00, Studioul Horia Bernea

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 5 februarie 2014, ora 19.00, la Studioul Horia Bernea, la Concertul orchestrei de camera PHILARMONIA a Centrului National de Arta „Tinerimea Romana)‟, sustinut cu ocazia implinirii a 24 de ani de la (re)infiintarea Muzeului Taranului.
Intrarea este libera.

In program: Preludiu la unison de George Enescu, Pastorale banatene de Doru Popovici si Trei piese op. 4 nr. 2 pentru orchestra cu coarde, de Constantin Silvestri.

Orchestra de camera PHILARMONIA a Centrului Tinerimea Romana este formata din instrumentisti de exceptie, care s-au impus pe scenele din Romania si din strainatate prin rafinamentul sunetului si calitatea stilistica a repertoriului abordat. Performantele artistice ale ansamblului au dus la realizarea unor inregistrari cu lucrari de Vivaldi, Corelli, Händel, Mozart, Giuliani, Respighi, precum si creatii ale unor compozitori romani contemporani. Orchestra PHILARMONIA a fost invitata sa sustina concerte la toate editiile Festivalului si Concursului International „George Enescu”, dar si la diferite festivaluri interne si internationale, in tari precum: Bulgaria, Rusia, Turcia, Grecia, Spania, Cehia, Austria, Germania, Polonia, Italia, Republica Moldova. De asemenea, orchestra a colaborat cu cei mai prestigiosi solisti romani, dar si cu reputati artisti straini, printre care: Ruggiero Ricci, Victor Pikaisen, Alberto Lysy, Alirio Diaz, Barbara Hendricks si altii.

Violonist cu studii academice la Moscova si la Bucuresti, Nicolae Iliescu este dirijorul formatiei PHILARMONIA, iar sub conducerea sa, orchestra de camera a cunoscut o cariera reverberanta.