Evenimente : Spectacole

Colinde vechi si noi

Cu caldura in suflet si cu voie buna sunteti invitati, in prag de sarbatori, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, marti 13 decembrie 2011 de la ora 19:30 , unde veti face o calatorie prin muzica secolelor trecute cu grupurile „Trei Parale” si „Truverii” iar miercuri 14 decembrie de la ora 20:00 veti fi incantati de cantece traditionale de sarbatori cu grupul coral „Sound” dirijat de Voicu Popescu.

Intrarea este libera.

Organizator: Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

Eveniment sustinut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Program Artistic, Interpreti:

TREI PARALE de CRACIUN

De Craciun grupul Trei Parale isi propune sa scoata la iveala arhaicitatea romaneasca si sa readuca omului modern ceea ce a pierdut: bucuria simpla a colindului. Cantarile isi au originea in culegeri ce consemneaza vechile cantari ale Craciunului, dar si in calatoriile pe care unii dintre membrii formatiei le-au infaptuit de-a lungul si de-a latul tarii. In afara de colinde programul cuprinde cantari batranesti din fluiere ciobanesti: tilinca, fluier, caval, cantari lirice vocale si melodii de joc.

Trei Parale grupeaza tinerii oraseni atrasi de muzicile vechi specifice spatiului carpatic si in acelasi timp alatura muzicilor traditionale romanesti si pe cele ale altor popoare ce traiesc aici (evrei, tigani, etc.).

Principalul responsabil de conceptia formatiei este Florin Iordan (fluiere, cobza) etnomuzicolog la Muzeul Taranului Roman. Acesta si-a castigat o bogata cunoastere a muzicilor traditionale romanesti prin multiple cercetari de teren pe care le-a facut in lungul si-n latul tarii.

Ii sta alaturi Daniel Pop (voce, fluiere, percutie, dramba), muzician cu o bogata experienta in cantarea muzicilor vechi. Ceilalti doi membrii ai formatiei sunt Beatrice Iordan (voce, cobza) si Dinu Petrescu (percutie).

TRUVERII este un grup de muzica medievala si traditionala ce prezinta publicului roman muzica veche europeana mai putin cunoscuta acestuia.

Concertele transmit bucuria muzicala de odinioara dar urmaresc si o linie educationala a cunoasterii culturale. Ceea ce fac TRUVERII este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale in cadrul identitatii spirituale europene.

Muzica lor se adreseaza tuturor oamenilor, de la copil la batran, indiferent de nationalitate sau conditie sociale.

Concertul de colinde si muzici vechi de sarbatori de iarna prezinta o serie colinde din Romania, Franta, Anglia, Italia (sec XIV – XVIII), putin cunoscute publicului roman, dar si cantece despre miracolul Nasterii Domnului sau cantece de sarbatoare de sfarsit de an.

Grupul coral “Sound”

Corul SOUND a luat fiinta in anul 1994, ca formatie corala mixta a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, avand in componenta sa studenti si absolventi ai diverselor facultati bucurestene. Repertoriul este creat pentru a atrage un public cat mai larg si se structureaza pe lucrari din patrimoniul romanesc si international. Ansamblul parcurge epoci de la muzica medievala la creatii contemporane si abordeaza cu succes lucrari din zona divertismentului muzical, avand la activ numeroase premii obtinute in concursuri corale nationale si internationale.