Evenimente : Spectacole

Cirque du Soleil – Alegria la Bucuresti!

Pornind de la un grup de 20 de artisti de strada, la inceputurile sale din 1984, Cirque du Soleil este astazi o importanta organizatie cu sediul in Québec, ce ofera divertisment de inalta tinuta artistica. Compania are 5.000 de angajati, incluzand mai mult de 1.300 de artisti din aproape 50 de tari diferite.
Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de orase din aproape 40 de tari de pe sase continente s-au lasat uimiti si incantati pana acum de Cirque du Soleil. Mai multe informatii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe http://www.cirquedusoleil.com.
Alegria se bucura de o coloana sonora impresionanta – albumul cu acelasi nume este cea mai bine vanduta coloana sonora dintre toate productiile Cirque du Soleil. Album de platina in Canada, patria natala a Cirque du Soleil, cu peste 500.000 de exemplare vandute in intreaga lume, soundtrack-ul Alegría a fost nominalizat la Grammy in 1995 si a petrecut 65 saptamani in Billboard World Music Chart. A castigat doua premii Felix in 1995, pentru productie – Robbi Finkel si René Dupéré, si pentru mixaj – Rob Heaney.
Partitura muzicala emotionanta si plina de viata oscileaza intre jazz, pop, tango si klezmer. Folosind instrumente acustice, amestecand vocea ragusita, naturala a strazii, muzica evoca sunetul unor colindatori. In contradictie, aranjamentele muzicale datorate sintetizatorului ilustreaza schimbarea iminenta. Reperele includ piesa ce da titlul showului, ”Alegria”, ”Vai Vedrai”, "Querer," "Taruka," "Jeux d’Enfants," "Icare," si "Valsapena". René Dupéré a compus numeroase sountrack-uri pentru Cirque du Soleil, printre ele numarandu-se si Saltimbanco, show pe care 36 000 de romani l-au vazut anul trecut la Bucuresti. Ca in toate spectacolele celebrei companii canadiene, limbajul pieselor este unul special, inventat, propriu Cirque du Soleil, ce imbina mai multe limbi.
Costumele fastuoase ale celor 55 de artisti si muzicieni din distributia Alegría sunt realizate din tesaturi bogat colorate, lucrate cu multa migala, detaliile din dantela, pene si paiete fiind aplicate manual. Ele evoca extravagantele costume purtate de aristocratia de la Versailles. Personajele dispun de o garderoba de peste 400 de costume, inclusiv pantofi facuti la comanda, peruci, palarii si accesorii. Costumele sunt fabricate la Montreal, in sediul central international al Cirque du Soleil, in atelierele de creatie unde lucreaza peste 300 de artizani. Cele mai multe dintre costume sunt fabricate din lycra, un material flexibil si confortabil pentru artisti, usor de intretinut. Este nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a crea un costum al personajelor Nostalgicele Pasari Batrane. Fiecare dintre costumele cantaretelor contine mai mult de 200 de bijuterii cusute manual. Echipa Alegría responsabila cu garderoba este alcatuita din 4 grupuri angajate permanent si 2 sau 3 angajati locali in fiecare oras. Acestia sunt responsabili cu intretinerea si reparatia costumelor si se deplaseaza in turnee cu masini de spalat si uscatoare de haine.
Biletele pentru Alegria se pot cumpara online pe www.eventim.ro , sau prin reteaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

BILETE:
Adulti
VIP: 500 RON
Premium: 350 RON
Tribune: 250 RON, 230 RON, 210 RON, 190 RON, 150 RON, 110 RON

Copii (pana la 12 ani, inclusiv):
VIP: 350 RON
Premium: 245 RON
Tribune: 175 RON, 161 RON, 147 RON, 133 RON, 105 RON, 77 RON

Program (5-8 septembrie 2013):
Joi, 5 septembrie, orele 20:00
Vineri, 6 septembrie, orele 20:00
Sambata, 7 septembrie, orele 16:00 si 20:00
Duminica, 8 septembrie, orele 13:00 si 17:00