Evenimente : Spectacole

BUN RAMAS (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic)

La Centrul National al Dansului (Sala Ronda) va fi un spectacol de feerie extrasenzoriala in premiera mondiala – "Bun ramas!" (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic)

Sybilla – Maria Baroncea
Cu putin timp inaintea erei noastre traia intr-o pestera vestita Sybilla, prezicatoarea lui Apollo, care isi scria viziunile pe frunze de stejar dupa iesirea din transa. O parte dintre acestea au fost colectionate si pastrate in ceea ce reprezenta templul lui Jupiter. Dupa una dintre viziuni, prezicatoarea a anuntat ca viata pe Pamint va avea 9 perioade a cate 800 de ani. Conform acesteia, omenirea tocmai traverseaza ultima perioada. Pe langa asta, ea a mai prevazut ascensiunea Imparatului Constantin si nasterea lui Iisus cu 20 de ani inainte, ceea ce i-a indreptatit pe multi sa o considere o precursoare a crestinismului. A murit electrocutata de un cablu electric, nu inainte de a prezice renovarea Teatrului National din Bucuresti.

Mama Shipton – Alexandra Pirici

O alta prezicatoare care a trait in Anglia la inceputul anilor 1500, denumita mama Shipton, despre care se spune ca ar fi fost jumatate umana si jumatate fiinta supranaturala, vine sa sustina prezicerile altor oracole, adaugand chiar unele noi. Aceasta a anticipat corect moartea lui Henric al VIII-lea, domnia reginei Victoria, marea ciuma sau ororile celor doua razboaie mondiale. Francis Ford Coppola i-a atribuit un rol principal intr-unul din filmele sale. A anticipat si apocalipsa, cand conform viziunilor acesteia jumatate din populatia planetei va pieri in timpul unui spectacol de “dans contemporan”.

Carmen Harra – Carmen Cotofana
Fosta componenta si fondExpres, Carmen Harra a plecat din tara cu mult inainte de 1989, initial ca sa-si viziteze sora din Suedia. De acolo a plecat in Statele Unite. Acum are cetatenie americana si un cabinet de psihoterapie pe 5th Avenue, in New York. Este prietena cu vedetele box-office-ului american, de la Brad Pitt la Jeniffer Lopez, are trecere la Hillary Clinton si pledeaza cauza romanilor la Casa Alba. In Romania, Harra isi refuza titlurile de clarvazatoare, ghicitoare sau chiar vrajitoare. Spune despre sine ca este o vizionara, care „simte“ viitorul apropiat al omenirii intr-o lumina mai putin favorabila.

Vanga Dimitrovna – Madalina Dan
La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicatoare oarba Vanga Dimitrova nu a fost inca redata pamântului, ramasitele pamantesti ale acesteia fiind inca ascunse. Vanga a murit la varsta de 85 de ani, iar ziua mortii si-a prezis-o singura cu multi ani inainte de producerea evenimentului. Prezicerile sale continua sa atraga atentia la fel de mult ca si cele ale lui Nostradamus. Exista o intreaga lista cu preziceri de importanţa cruciala pentru istoria lumii facute de Vanga, ce au pus in incurcatura minti rationale si luminate. Cu o jumatate de an inaintea mortii lui Stalin, femeia a prezis ziua si conditiile in care acesta va pieri, fiind arestata si intemnitata. A fost eliberata din inchisoare abia dupa moartea sangerosului dictator de la Kremlin. Vanga stia dinainte de invazia trupelor sovietice in Praga revoltata, in 1968, si de venirea minerilor la Bucuresti in 1990.

Mi-Fei – Iuliana Stoianescu
Nascuta din parinti emigranti chinezi in Queens, New York, Mi-Fei s-a mutat in Colentina, Bucuresti. S-a initiat in magia binefacatoare si este atrasa de un mix eclectic de hobby-uri. Persoanele carora li se intimpla lucruri inexplicabile isi gasesc intotdeauna claritatea apelind la Mi-Fei. Cele parasite de noroc, persoanele care doresc sa intoarca persoana iubita, persoanele cu boli fara leac (alcoolismul, impotenta, depresia, frica, stari de ameteala si mai ales confuzie permanenta), persoanele care doresc amulete purtatoare de noroc si aparatoare de rau, sunt sfatuite sa apeleze cu toata increderea la unica Mi-Fei.