Evenimente : Filme

Zero

Drama Zero, un film de actiune multi-premiat despre dragoste si ura, despre cei care insala si cei care sunt inselati, despre violenta, sex si secrete surprinzatoare, totul in cele 24 de ore surprinse in film.

In biroul directorului unei corporatii internationale suna telefonul. La celalalt capat al firului se afla un grasan neingrijit aflat intr-o camioneta rablagita cu un tovaras ciudat. Omul de afaceri este intrebat ce hotarare a luat. Este vorba despre urmarirea unei persoane. Dupa un moment de ezitare, acesta confirma comanda.
Nu stie ca tocmai a declansat o avalansa de intamplari care vor influenta soarta unei bune parti a locuitorilor orasului. Acesta este doar inceputul unei povesti complexe, in care vietile mai multor persoane se vor intersecta, iar decizia fiecaruia dintre ei va avea consecinte nu doar asupra lor.

Premii: Trofeul „Anonimul”, Festivalul International de Film Independent „Anonimul”, Sfantu Gheorghe, 2010; Premiul Cinematografic, Tarnów, Polonia, 2009; „Mistretul de aur”, Festivalul de Regie Cinematografica, Świdnica, Polonia, 2009; „Ciorchinele de aur”, Festivalul „Vara Cinematografica in regiunea Lubuskie”, Łagowo, Polonia, 2009; Premiul pentru „Cel mai bun film”, Festivalul de Cinematografie, Pécs, Ungaria, 2009.