Evenimente : Filme

WebSiteStory (Romania, 2010)

Filmul lui Dan Chisu, WebSiteStory, despre problemele tinerilor prezinta drama a doua adolescente interpretate de Crina Semciuc si Diana Gursca. Cu Serban Ionescu, Florin Piersic Jr., Dragos Bucur.
Laura si Mira petrec o noapte intr-un club. Laura se imbata si fumeaza primul joint din viata ei. Dimineata nu-si mai aduce aminte de nimic si afla ca prietena ei a murit. Socata, vrea sa afle adevarul si descopera pe YouTube toate postarile Mirei. Dorinta de razbunare va pune stapanire pe Laura si astfel, va incepe aventura ei. Povestea adolescentei se intoarce, in final, pe net, acolo unde a si inceput.
Pe o perioada de 6 zile actorii principali au fost inchisi intr-o casa, unde s-au cunoscut si au conturat cele mai importante scene din film. Fiecare a primit cate 4 pagini cu noua identitate si cu povestea personajului pana la momentul intamplarii, fiecare avand libertatea de a-si contura singur personajul. Pentru fiecare secventa s-au tras mai mult de 20 de duble, dar niciodata doua la fel. La locul filmarilor actorii primeau indicatii individuale, astfel incat celalalt nu stia replica partenerului. Actorii nu aveau voie sa opreasca scena si trebuiau sa improvizeze replici pana la capat.
"WebSiteStory este un experiment, un proiect pornit de la ideea ca un film despre tineri si problemele lor poate avea acuratete numai daca lasi acesti tineri sa se exprime. Am adunat cativa oameni incantati de aceasta provocare si le-am dat libertatea sa-si creeze personajele, sa si le defineasca", a declarat regizorul filmului, Dan Chisu.