Evenimente : Filme

Viata e frumoasa / La Vita e bella

Comedia romantica Viata e frumoasa / La Vita e bella, un film dramatic de razboi, regizat de Roberto Benigni, o fabula despre puterea imaginatiei de a se impotrivi crudelor realitati. Guido, un personaj incantator, reuseste sa o cucereasca, in felul sau amuzant, pe aleasa inimii lui si sa o determine sa il urmeze. Click pentru Galerie Foto.

In timpul celui de-al II-lea razboi mondial, Guido – caracterizat printr-o inocenta copilareasca, are un mare vis: acela de a deschide o librarie proprie. Este anul 1939; Guido a venit in Arezzo, un orasel din Toscana, impreuna cu prietenul sau, poetul Feruccio, ignorand antisemitismul manifestat, cu din ce in ce mai multa violenta, de catre guvernul fascist.
Guido se indragosteste de Dora, o tanara si frumoasa profesoara. Din pacate, Dora este logodita cu un oficial fascist din localitate. Dar Guido nu se lasa impresionat si o cucereste. Dupa sapte ani ii gasim pe Guido si Dora casatoriti si cu un fiu, Giosue. In sfarsit, Guido a reusit sa-si deschida libraria mult visata. Dar povestea nu se termina aici…
Filmul prezinta o poveste tragica, invaluita totusi intr-un aer comic si frumos.

Film premiat la Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin – Roberto Benigni, cel mai bun film strain si pentru cea mai buna coloana sonora – Nicola Piovani.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.