Evenimente : Filme

Valul perfect / Chasing Mavericks 2012

"Chasing Mavericks" se inspira din tragica si reala poveste a campionului mondial de surfing Jay Moriarty, care si-a castigat reputatia de surfer neinfricat la varsta de 16 ani, atunci cand prestatia lui din Half Moon Bay a aparut pe coperta revistei Surfer, dar care s-a inecat in iunie 2001, cu o zi inainte sa implineasca 23 de ani, in statiunea Lohifushi Island din Maldive.
Chiulind de la scoala pentru a-i privi cu invidie pe surferii locali, liceanul originar din Santa Cruz visa sa devina o legenda a acestui sport acvatic si sa ajunga pe crestele valurilor cu o inaltime de 18 metri din nordul Californiei, asa-numitele Mavericks, pe care multi le considerau doar un mit. Jay Moriarty a reusit sa-l convinga pe surferul Rick “Frosty” Hesson sa-l ia sub aripa lui ocrotitoare si sa-l invete trucurile acestei profesii periculoase si incitante, uimindu-si mentorul prin perseverenta, tenacitatea, disciplina si talentul de care dadea dovada.
Odata cu trecerea timpului, intre Rick si Jay s-a format o legatura afectiva puternica, primul devenind un fel de tata-surogat pentru cel de-al doilea, asa cum ii amintea uneori sotia sa Brenda. Incurajat de mama lui Christy si de iubita lui Kim, Jay s-a antrenat cu mai multa seriozitate decat un sportiv profesionist si si-a urmat visul pana la capat, intrand in istoria acestui sport.