Evenimente : Filme

Ultimul corupt din România

Doctorul in stiinte, Titel Pangica este un senator putred de bogat si influent care traieste intr-un muzeu dedicat propriei persoane. Custodele muzeului, Claudiu Vitelaru, fost senator, urmeaza sa participe impreuna cu Titel la un joc de poker cu domnul Marcel, general in rezerva. Neavand resurse financiare, apeleaza la mila fostei lui sotii, Margit, pe care a parasit-o pentru doamna Ministru al Culturii, Monica Lacusta, amanta lui, a lui Titel si a oricui altcuiva care ar putea sa-I serveasca interesele. La jocul de poker participa si doctorul Horia Vrabete, seful spitalului unde este internat Marcel si chirurgul tuturor mafiotilor aflati la putere.
Intriga se declanseaza in momentul in care Belciug, Vice Presedintele Partidului condus de Titel, e nevoit sa gaseasca un element corupt pe care Romania sa-l ofere Tribunalului European din Bruxelles. Totusi un tap ispasitor nu este suficient iar Marcel, care este in cardasie cu Belciug, decide sa-l expuna chiar pe Titel. Toate inscenarile urmate de tentativele de asasinat esueaza lamentabil, rezultatul fiind eliminarea mai mult sau mai putin accidentala a pionilor care ar fi putut sa expuna coruptia.
In final iese la iveala faptul ca intreaga operatiune a fost ideea lui Belciug, care a incercat sa deruteze opinia publica, provocand scandalurile politice. Astfel, Europa va vedea cu ochiul liber ca in Romania exista vointa de a pedepsi coruptia, insa nu exista si corupti.