Evenimente : Filme

Trezirea la realitate / Rabbit Hole

Trezirea la realitate / Rabbit Hole, film regizat de John Cameron Mitchell (Shortbus, Hedwig and the Angry Inch/Un vizionar al rock-ului) dupa un scenariu al apreciatului dramaturg David Lindsay-Abaire, adaptare dupa piesa sa cu acelasi nume recompensata cu Premiul Pulitzer in 2007. Cu Nicole Kidman si Aaron Eckhart.
Un cuplu incearca sa-si revina dupa moartea tragica a fiului lor. Prinsi intr-un labirint de amintiri, dor, vina, reprosuri si furie, cei doi incep treptat o calatorie in care invata sa se redescopere unul pe celalalt, sa se adapteze intr-o lume care a fost data peste cap. Un portret plin de viata, sincer si neasteptat de spiritual al unei familii aflate in cautarea a ceea ce ramane posibil in cea mai imposibila dintre situatii.
Pentru interpretarea sa, Nicole Kidman a fost nominalizata atat la Premiile Oscar cat si la Globurile de Aur. Distributia filmului ii include si pe Aaron Eckhart (Multumim ca fumati/Thank You For Smoking, Erin Brokovich, Dulcele sarut al Daliei/The Black Dahlia), Dianne Wiest (Hannah si surorile ei/Hannah and Her Sisters, Impuscaturi pe Broadway/Bullets Over Broadway), Tammy Blanchard, Miles Teller, Giancarlo Esposito, Jon Tenney si Sandra Oh.
Trezirea la realitate a fost prezentat in Romania in cadrul celei de-a zecea editii a Festivalului International de Film Transilvania.

Premiera oficiala in cinematografele din Romania va avea loc pe 2 septembrie.