Evenimente : Filme

Trandafirul rosu din Cairo / The Purple Rose of Cairo

In comedia romantica Trandafirul rosu din Cairo / The Purple Rose of Cairo, un film fantastic regizat de Woody Allen, o chelnerita traieste o idila romantica cu un erou de cinema, care coboara de pe ecran special pentru ea.
Dupa ce-si pierde slujba, Cecilia se duce sa vada filmul Purple Rose of Cairo, in care personajul principal este un tanar si chipes arheolog pe nume Tom Baxter. Spre marea sa surpriza, Tom iese din ecran.
“Mare parte din incarcatura emotionala a filmului se datoreaza interpretarii Miei Farrow, care propune aici o varianta feminina a personajului pe care Woody Allen (absent acum din distributie) il interpreteaza de obicei: ghinionistul timid, atasant si marginalizat. Secondata cu brio de Jeff Daniels si de Danny Aiello, Mia Farrow face unul dintre rolurile cele mai bune ale carierei sale”, scrie Dana Duma in Autoportretele filmului (2004).

Filmul a fost premiat cu Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu (Woody Allen), premiul BAFTA pentru cel mai bun film (Woody Allen, Robert Greenhut) si premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu original.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.