Evenimente : Filme

The Two Faces of January / Triunghiul dragostei si al mortii (2014)

Program saptamana 23 – 29 mai

Bucuresti AFI
Mi – J 19:00, 21:10
Bucuresti AFI VIP
Mi 20:00
Sun Plaza
Mi – J 19:10, 21:25
Grand Cinema
Miercuri, Joi 20 :45
HOLLYWOOD MULTIPLEX
Miercuri,Joi 20:15
1962. Un cuplu American fancy, format din carismaticul Chester MacFarland (Viggo Mortensen) si atragatoarea lui sotie, Colette (Kirsten Dunst), se afla in vacanta in Atena, Grecia. In timp ce se plimba printre ruinele celebrei Acropole, cei doi il cunosc pe Rydal (Oscar Isaac), un tânar american, vorbitor de limba greaca care isi petrece timpul lucrând ca ghid turistic si imbrobodind turistele naive. Atras de frumusetea lui Colette si impresionat de bunastarea si rafinamentul degajate de Chester, Rydal accepta imediat invitatia acestora la cina.

Desi in aparenta relaxat si sofisticat, Chester ascunde secrete intunecate. Atunci când Rydal ii viziteaza la hotelul luxos in care stau, Chester il preseaza pe acesta sa-l ajute la transportarea unui individ in stare de inconstienta care l-ar fi atacat. In vria momentului, Rydal accepta, lucru pe care il va regreta din plin mai târziu, când evenimentele iau o intorsatura teribila, iar el va fi in imposibilitatea de a mai iesi basma curata din aceasta incurcatura. In plus, flirtul care are loc intre Rydal si vulnerabila Colette duce la crize de gelozie si paranoia din partea lui Chester, mai mult chiar, la o periculoasa lupta de orgolii şi nu numai, intre cei doi. Calatoria ii poarta pe cei trei din Grecia, in Turcia, la Istanbul si la un final dramatic pe aleile ascunse ale Marelui Bazar.
Viggo Mortensen (The Lord Of The Rings, The Road, A History Of Violence), Kirsten Dunst (Spider-Man, Melancholia, Marie-Antoinette) si Oscar Isaac (Drive, The Bourne Legacy, Inside Llewyn Davis), conduşi de bagheta regizorala a lui Hossein Amini aduc pe marile ecrane din România un film plin de mister, intorsaturi neasteptate si mult suspans. Triunghiul dragostei şi al morţii (The Two Faces of January) thriller-ul cu accente romantice care are la baza romanul The Two Faces of January, scris de Patricia Highsmith, va putea fi vizionat incepând din 30 mai, in cinematografele din intreaga tara.