Evenimente : Filme

Tatal Copiilor Mei / Father of My Children

Filmul Tatal Copiilor Mei / Father of My Children, drama inspirata din fapte reale, despre pasiunea si dragostea pentru cinema, in regia Miei Hansen-Love.

Grégoire Canvel are tot ce si-ar putea dori un om. O sotie care il iubeste, trei copii minunati, o meserie care-l pasioneaza. Este producator de film. Sa descopere cineasti talentati si sa produca filme care corespund tocmai ideii pe care o are despre cinema – constituie ratiunea lui de a trai. Vocatia lui. Careia Grégoire ii este cu totul dedicat si ii acorda tot timpul si energia de care dispune. Este hiperactiv, nu se opreste niciodata, decat la sfarsit de saptamana, pe care il petrece la tara, in familie. Cu prestanta si carisma lui extraordinara, Grégoire starneste admiratie. Pare invincibil. Cu toate acestea, prestigioasa lui companie de productie, Moon Films, este in dificultate. Grégoire nu se lasa. Unde-l va duce aceasta incapatanare? Intr-una din zile este fortat sa confrunte realitatea. Intr-un cuvant – esecul. Este contrariat si coplesit de oboseala, care treptat se transforma in disperare.
In Tatal copiilor mei, Mia Hansen-Løve realizeaza portretul reputatului producator Humbert Balsan, presedinte al Academiei Europene de Film, si ne prezinta ultimele zile din viata acestuia, inainte sa se sinucida in 2005. De-a lungul carierei sale, Humbert Balsan a produs peste 60 de filme, printre ultimele aflandu-se filmul Intruder (2004) al regizoarei Claire Denis si Manderlay (2006) al regizorului Lars von Trier.
Premii:
Un Certain Regard – Festivalul International de film de la Cannes, 2009
Cel mai bun scenariu – Premiile Lumière, Franta, 2010

Mia Hansen-Løve s-a nascut in 1981, este regizoare, actrita si critic de film. Dupa cateva roluri in filmele lui Olivier Assayas (Fin août, début septembre in 1998 si Les Destinées sentimentales in 2000), a intrat in 2001 la Conservatorul de arta dramatica din Paris, pe care la abandonat in 2003. A colaborat doi ani cu revista Cahiers du Cinéma si in paralel a realizat scurtmetrajele Après mûre réflexion (2003) si Offre Spéciale (2005). A debutat in lungmetraj cu filmul Tout est pardonné (2007), care a fost foarte bine primit de critici si cu care obtine Prix Louis-Delluc. In prezent lucreaza la scenariul celui de-al treilea lungmetraj – Un amour de jeunesse, ale carui filmari vor avea loc in aceasta vara.