Evenimente : Filme

Straina / Die Fremde / When We Leave

Drama Straina / Die Fremde / When We Leave, un film multipremiat in care Umay, o tanara de sorginte turca, lupta pentru o viata independenta si controlata de propriile decizii in Germania, cu toate ca familia ei se opune categoric.
Stradaniile ei pun in miscare evenimente ale caror dinamica o duce pe tanara intr-o situatie ce-i pune viata in pericol.
Filmul i-a adus actritei Sibel Kekilli numeroase premii pentru cea mai buna interpretare feminina la mai multe festivaluri internationale: Tribeca Film Festival 2010, Montréal Festival of New Cinema, (premiul publicului), Festivalul International de la Marrakech. Pana la Die Fremde, ea este recunoscuta mai ales pentru rolul interpretat in Cu capul inainte / Head On (2004) al regizorului Fatih Akin si Filiera Kebab / Kebab Connection (2005) de Anno Saul, scenariul Fatih Akin.
Feo Aladag se afla la primul lung metraj, debut care i-a adus numeroase distinctii la festivalurile internationale de film. Filmul a mers in 90 de astfel de festivaluri si a obtinut premii pentru Cel mai bun film si Cea mai buna actrita.
Premiul europa Cinemas Label la Berlin in 2010 si LUX Film Prize 2010
Cel mai bun film si Cea mai buna actrita la a 60 a editie a Festivalul Filmului German 2010
Cea mai buna actrita (Sibel Kekilli) la Tribeca Film Festival 2010
Cel mai bun film strain la a 11a editie Calgary International Film Festival,Canada 2010
Cinema for Peace Award , Germania 2010
Selectat pentru Cel mai bun film straina la Premiile Academiei SUA, 2011
Cel mai bun film 18th Victoria Film Festival , Canada 2011
Cel mai bun film 34th São Paulo Int. Film Festival , Brazil 2010
Cea mai buna atcrita (Sibel Kekilli ) 39th Festival du nouveau cinéma de , Montréal, Canada 2010
Proiectie eveniment cu ocazia Zilei Europei. In cadrul proiectiei vor avea loc mai multe discutii legate de drepturile femeii si violenta in familie.
Intrarea libera.

***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.