Evenimente : Filme

ShortsUP: Pacate capitale

ShortsUP – Pacate capitale incepe sambata, 9 octombrie la 20.00, la Atelierul de productie din Bucuresti, incercand sa dezvaluie care sunt pacatele capitale ale eroilor contemporani.
Ce dispare sau ce se adauga la Desfrau, Lacomie, Avaritie, Invidie, Manie, Lene si Trufie?

Majoritatea filmelor, de lung sau scurt metraj au conflicte ce pornesc de la un pacat capital. Fiecare super-erou are un punct slab, un calcai al lui Ahile, un pacat ce determina intriga. Timp de doua ore, filmele scurte de la ShortsUP se vor intrece in perspective proaspete asupra temei “clasice” a celor 7 pacate capitale.

Primul ShortsUP al toamnei reuneste fictiuni si animatii valoroase, intre care Cashback, un film de 20 de minute despre LENE, ce a obtinut 14 premii in cadrul mai multor festivaluri internationale (Chicago International Film Festival, Tribeca Film Festival, etc.) si a fost nominalizat la Oscar.

Fiecarui pacat capital ii este dedicat un poster. Vezi in Galeria Foto mai jos.
Luna de luna, scurtmetrajele premiate in marile festivaluri de film ale lumii au fost proiectate la ShortsUP in Bucuresti, dar si in alte orase din tara, si au fost insotite de expozitii de arta, muzica live sau reprezentatii actoricesti “pe viu”. Fie ca au avut loc in spatii underground din capitala, la Opera Nationala sau in aer liber, fiecare proiectie a adus sub acelasi acoperis peste 800 de spectatori interesati de cele mai valoroase filme scurte.
Biletele pentru ShortsUP sunt disponibile la intrare, in seara evenimentelor, sau in avans. Pretul difera, in functie de amploarea fiecarei editii.