Evenimente : Filme

ShortsUP: Marea Evadare

ShortsUP: Marea Evadare va avea loc sambata, 11 decembrie, de la 20.00, la Artexpo (Muzeul National de Arta Contemporana din cadrul Teatrului National din Bucuresti). Programul de filme scurte va mai include castigatorul Oscarului in 2009 si doua nominalizate la Oscar in 2009, cel mai bun film de scurtmetraj la European Film Awards in 2006, un scurtmetraj in pemiera pentru Romania – premiat la Sarajevo Film Festival, si un scurtmetraj savuros semnat Corneliu Porumboiu.
Dupa un an de munca, scoala sau… somaj, fiecare vrea sa iasa din rutina, din automatismele de fiecare zi si sa evadeze. Fiecare are forma lui de evadare, ca si personajele filmelor ShortsUP.
Urmatorul eveniment dedicat celor mai valorase scurtmetraje din lume va aduce, in premiera in Romania, un film scurt premiat anul acesta in cadrul Sarajevo Film Festival, Smart Girls. Este vorba despre o comedie de 24 de minute, regizata de Hana Jusic si Sonja Tarokic, productie Bosnia-Hertegovia si Croatia.

Filmul a castigat British Council Short Film Award, un premiu acordat pentru prima oara de catre British Council unui film din proiectul Sarajevo City of Film. Smart Girls, un film despre evadarea unei fete din conventiile sociale, a fost prezentat la Sarajevo inaintea celei mai recente pelicule semnate Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger.
Apreciatul fotograf, Serban Mestecaneanu, va expune o colectie de fotografii in tema evenimentului.
Biletele pot fi cumparate de la Artexpo, sambata seara, si costa 20 lei.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.