Evenimente : Filme

Premiile Gopo 2011

Cea de-a cincea editie a Galei Premiilor Gopo, care recompenseaza realizarile anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc luni, 28 martie 2011, la Crystal Palace Ballrooms din Bucuresti.
In anul cel mai prolific pentru filmul romanesc dupa 1989 se anunta o editie-record a Premiilor. Urmand modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezinta cel mai important eveniment dedicat filmului romanesc, unul dintre cele mai efervescente fenomene cinematografice ale deceniului. Anul acesta un numar record de filme au fost inscrise la Gala Premiilor Gopo.
Click pentru NOMINALIZARILE LA PREMIILE GOPO 2011.
Galei Premiilor Gopo va fi transmisa in direct si in exclusivitate la TV de ProCinema, incepand cu ora 19:00 (covorul rosu), iar romanii de pretutindeni o vor putea urmari inregistrat la ProTV International, pe 30 si 31 martie, de la ora 20:30. Gala va putea fi urmarita si online, pe premiilegopo.ro si procinema.ro, dar si pe cea mai mare mediafatada din Romania, Cocor Media Channel, situata in inima Capitalei – incepand de la aceeasi ora cu transmisiunea ProCinema.
Istoric
De-a lungul primelor patru editii ale Galei Premiilor Gopo, profesionisti din toate domeniile cinematografiei romanesti au fost recompensati pentru performantele lor. In 2010, filmul care a cucerit cele mai multe statuete a fost Politist adjectiv, rasplatit cu nu mai putin de 6 trofee, la categoriile Cel mai bun film, Cea mai buna regie, Cel mai bun scenariu (ambele semnate de Corneliu Porumboiu), Cel mai bun actor intr-un rol principal (Dragos Bucur), Cel mai bun actor intr-un rol secundar (Vlad Ivanov) si Cea mai buna imagine (Marius Panduru).
Un alt film care a plecat acasa cu multe distinctii a fost Concertul, de Radu Mihaileanu, care a obtinut patru premii pentru: Cea mai buna muzica originala (Armand Amar), Cel mai bun montaj (Ludo Troch), Cea mai buna scenografie (Cristian Niculescu) si Cel mai bun machiaj si coafura (Michelle Constantinides, Dana Busoiu, Catherine Crassac, Adelina Popa).
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.