Evenimente : Filme

Omul care se holba la capre / The Men Who Stare At Goats (SUA, 2009)

In comedia Omul care se holba la capre / The Men Who Stare At Goats, un film de razboi cu George Clooney si Kevin Spacey, un reporter descopera o factiune ultra-secreta din esichierul armatei americane.

Reporterul Bob Wilton (Ewan McGregor) cauta o noua intamplare senzationala pe care sa o publice, cand il intalneste pe Lyn Cassady (George Clooney, distins cu Oscar) o figura din umbra ce pretinde ca face parte dintr-o unitate militara secreta. Potrivit lui Cassady, Noua Armata a Pamantului (the New Earth Army) schimba modul in care sunt purtate razboaiele.

O legiune de „calugari luptatori”, cu puteri psihice extraordinare pot citi gandurile inamicilor, pot trece prin ziduri si chiar ucide o capra doar cu privirea. Acum, cel care a pus bazele acestui program, Bill Django (Jeff Bridges, nominalizat la Oscar) a disparut, iar misiunea lui Cassady este de a-l gasi.

The Men Who Stare at Goats este inspirat de romanul bestseller non-fictiune cu acelasi nume al lui Jon Ronson, o carte cu menirea de a deschide ochii publicului asupra incercarilor guvernului american de a folosi puteri paranormale in lupta cu inamicul.