Evenimente : Filme

NEXT: Prietenii festivalului

Prietenii Festivalului face parte din programul Festivalului International de Film Next 2010, in afara competitiei. In cadrul programului vor rula:
MUZEUL RELATIILOR DESTRAMATE
Bosnia-Herzegovina, 2009, 13’, RED 4k
Regizor: Iulia Rugina
O relatie incheiata. Un weekend in orasul iubirii. Un amestec de pasiune, ura, singuratate si razbunare, in incercarea de a uita lucrurile care fac rau si de a le pastra pe cele care fac ca totul sa fi meritat.
CAPTIVI DE CRACIUN
Romania, 2010, 40’, 35mm, color
Regizor: Iulia Rugina
*work-in-progress
Ajunul Craciunului. O gara mica inzapezita. Un tren accelerat in intarziere. Si patru calatori in asteptarea lui. O poveste pe termen nedefinit.

VARA ’99 MEGA-HITS
Romania, 2010, 4’, HD
Regizor: Liviu Barbulescu & Alina Manolache
In ’99 n-am vazut sfarsitul lumii, dar am dansat Macarena, am vazut eclipsa, am spus de cine ne place in oracol si, mai ales, am invatat ca "mare" rimeaza cu "soare".

ICRE NEGRE
Romania, 2009, 24’, 35mm
Regizor: Razvan Savescu
In dimineata ajunului de Craciun, Robert calatoreste, impreuna cu fiica lui, de la Tulcea la Bucuresti. Robert trebuie sa-i duca niste icre negre doamnei Zina, o femeie bogata care traieste intr-un cartier select din capitala. Pentru fiica lui, aceasta e prima vizita in capitala.

MOMENT CRITIC
Romania, 2009, 8’, 35mm
Regizor: Marius Bulai
Povestea unui furt de bijuterii, vazuta prin ochii a doi tineri.

TARANTYNO
Romania, 2009, 17’, RED 4k
Regizor: Mircea Nestor
Intre un frate mai mare agasant si o tanara atractiva care nu se lasa convinsa de sarmul sau, Tarantyno decide sa ia ceea ce doreste. Dar nimic nu merge conform planului. O poveste brutal de comica despre un tanar "brutal" de neinsemnat.

ANIVERSAREA
Romania, 2009, 13’, HD
Regizor: Luiza Parvu
Adina vrea sa isi sarbatoreasca ziua de nastere, dar acest lucru nu e foarte usor de facut pentru o vanzatoare de bilete de autobuz care locuieste singura in vechiul apartament al parinţilor ei. Pana la urma, gaseste o soluţie inedita.
ZMEII
Romania/Turcia, 2010, 10’, HDV
Regizor: Vlad Ilicevici & Andrei Tanase
Castelul Ankara a pazit orasul de-a lungul secolelor si a gazduit mai multe civlizatii in diferite perioade ale istoriei. Astazi, functiile i s-au schimbat, la fel ca si stapanitorii lui.

COLIVIA
Romania, 2009, 17’, 35mm
Regizor: Adrian Sitaru
Un baietel gaseste un porumbel bolnav si il aduce acasa, ceea ce provoaca o adevarata furtuna in familie. Tatal sau accepta in cele din urma ca porumbelul sa stea pe balcon cateva zile. Dar baiatul nu se multumeste cu atat si isi doreste o colivie pentru pasarea sa. Cine va castiga ?

LORD
Romania, 2009, 21’, 35mm
Regizor: Adrian Sitaru
Cu toate ca uraste cainii, Toni isi castiga viata adunandu-i pe cei pierduti si apoi santajandu-le stapanii, pentru sume frumusele de bani. Experienta cu un pechinez batran si urat de care nu reuseste sa scape il face pe Toni sa descopere trezindu-se in el sentimente de afectiune de a caror existenta nu avea nici o idee.

Detalii despre bilete si abonamente AICI!