Evenimente : Filme

Misiune de Salvare / BIG MIRACLE

Bazat pe povestea adevarata care a induiosat inimile oamenilor de peste tot pe glob, MISIUNE DE SALVARE este aventura unei voluntare iubitoare de animale, Drew Barrymore ( cistigatoare a Globului de Aur, 50 First Dates, He’s Just Not That Into You) si a unui reporter dintr-un orasel din Alaska, John Krasinski (The Office, It’s Complicated), carora li se alatura un baiat localnic (debutantul AHMAOGAK SWEENEY) pentru a face front comun cu autoritatile si preaputernicii zilei in eforturile supraomenesti de a salva o familie de balene cenusii blocate in gheturile din Cercul Arctic.

Reporterul de stiri locale Adam Carlson (Krasinski) de-abia asteapta sa scape de deplasarea in Alaska pentru a transmite stiri din zone mai importante. Exact cind apare stirea care poate sa-i schimbe cariera, se trezeste ca nu are deloc exclusivitate, ci, dimpotriva, si restul lumii o vineaza. Dintre toti cei care vin sa transmita stirea sau cei care se implica in actiune, cum ar fi un mogul petrolist, sefi de stat, sau reporteri disperati dupa stiri senzationaliste, cea care il ingrijoreaza cel mai mult este Rachel Kramer (Barrymore), nu numai pentru ca e o activista pentru mediu careia nu-i e teama sa-si exprime cu voce tare opiniile, ci si pentru ca… a fost iubita lui.

Timpul se scurge, iar Rachel si Adam trebuie sa se coalizeze impotriva vointei lor cu nativii inuiti, companii petroliere si forte militare americane, dar si sovietice, pentru a lasa departe conflictele si a elibera balenele captive sub gheturi. Pe masura ce atentia lumii se focalizeaza aici, salvarea acelor animale aflate in pericol reuseste sa devina o misiune comuna unor natiuni aflate de mult timp in conflict, aducind un dezghet, chiar daca temporar, in cursul Razboiului Rece.

Barrymore si Krasinski sint in fruntea unei distributii care ii mai include pe KRISTEN BELL (Forgetting Sarah Marshall, Couples Retreat), DERMOT MULRONEY (J. Edgar, Zodiac), TIM BLAKE NELSON (O Brother, Where Art Thou?, The Incredible Hulk), VINESSA SHAW (3:10 to Yuma, Two Lovers) si TED DANSON (Saving Private Ryan, Damages).

In roluri secundare ii putem vedea pe STEPHEN ROOT (Office Space), JOHN MICHAEL HIGGINS (For Your Consideration), JAMES LE GROS (Mildred Pierce), ROB RIGGLE (The Other Guys), BRUCE ALTMAN (It’s Complicated), MICHAEL GASTON (Inception), MARK IVANIR (Schindler’s List), STEFAN KAPICIC (24) si SHEA WHIGHAM (Boardwalk Empire), precum si pe debutantii nativi din Alaska, JOHN PINGAYAK si JOHN CHASE.

Regizat de KEN KWAPIS (He’s Just Not That Into You, The Sisterhood of the Traveling Pants), dupa un scenariu de JACK AMIEL & MICHAEL BEGLER (Raising Helen, The Prince and Me), Misiune de salvare se bazeaza pe cartea “Freeing the Whales”, a jurnalistului THOMAS ROSE. Producatori sint TIM BEVAN si ERIC FELLNER (Tinker Tailor Soldier Spy, Frost/Nixon), de la Working Title, alaturi de STEVE GOLIN (Babel, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) si MICHAEL SUGAR (Rendition, TV’s A Separate Peace), de la Anonymous Content.

Echipa din spatele camerelor de filmat e formata din directorul de imagine JOHN BAILEY (He’s Just Not That Into You, The Sisterhood of the Traveling Pants), scenograful NELSON COATES (The Proposal, The Last Song), editorul CARA SILVERMAN (He’s Just Not That Into You, A Cinderella Story), creatoarea de costume SHAY CUNLIFFE (2012, The Bourne Ultimatum) si compozitorul CLIFF EIDELMAN (He’s Just Not That Into You, The Sisterhood of the Traveling Pants).

Producatorii executivi ai filmului sint LIZA CHASIN (Pride & Prejudice), DEBRA HAYWARD (Nanny McPhee), STUART BESSER (The Losers) si PAUL GREEN (44 Inch Chest). MISIUNE DE SALVARE a fost filmat integral in statul Alaska.