Evenimente : Filme

Misionarul Razboinic / Machine Gun Preacher

Filmul Misionarul Razboinic / Machine Gun Preacher cu Gerard Butler, o poveste inspirationala despre puterea credintei, speranta si curajul unui fost gangster, care incearca sa schimbe lumea, din 6 ianuarie, la cinema.
Filmul face parte din selectia oficiala a Festivalului de Film de la Toronto si beneficiaza de o distributie impresionanta. Scenariul este semnat de Jason Keller si inspirat din realitate.
Gerard Butler (300, The Ugly Truth) joaca rolul lui Sam Childers, un fost dealer de droguri care isi schimba viata si, totodata, destinul a mii de copii sudanezi atunci cand infiinteaza organizatia East Africa Angels, in 1998. Odata ajuns in Sudan, Childers, marcat de drama razboiului civil, dar in special de situatia copiilor, decide sa faca orice sa ii ajute. Chiar daca asta inseamna sa isi puna in pericol viata si sa isi sacrifice propria familie. Filmul reda lupta acestuia de a salva copii abandonati sau rapiti de catre membrii unui grup de rebeli, Lord’s Resistance Army (LRA).
Povestea copiilor africani este intr-adevar impresionanta, iar pelicula surprinde foarte realist situatia acestora: rapiti, abandonati, maltratati sau obligati sa munceasca inainte de a ajunge la pubertate, acestia nu au incredere in nimeni, iar speranta este ultima lor arma. Noi suntem acolo prin Sam Childers, prin ochii si urechile lui.