Evenimente : Filme

Millennium 1 – Barbati care urasc femeile / The Girl with the Dragon Tattoo

Filmul Millenium 1 – Barbati care urasc femeile / The Girl with the Dragon Tattoo, primul din seria Millenium, ecranizare a romanelor postume ale suedezului Stieg Larsson.
Cu patruzeci de ani in urma, Harriet Vanger a disparut de la o intrunire de familie pe insula stapanita si locuita de puternicul clan Vanger. Cadavrul ei nu a fost gasit niciodata, totusi unchiul ei iubit este convins ca a fost crima si ucigasul este un membru al propriei lui familii strans unita si totusi disfunctionala. Il angajeaza pe jurnalistul financiar cazut in dizgratie Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) si pe tatuata si turmentata dar ingenoasa hackerita Lisbeth Salander (Noomi Rapace) pentru a investiga. Cand perechea face legatura intre disparitia lui Harriet cu un numar de crime grotesti de acum patruzeci de ani, cei doi incep sa dezvaluie o poveste de familie intunecata si repugnanta. Dar Vanger este un clan secretos, iar Blomkvist si Salander sunt pe punctul de a afla cat de departe sunt in stare sa mearga pentru a se proteja pe ei insisi.

Autorul Stieg Larsson, care a murit spontan in 2004, a lasat in urma trei romane nepublicate, cunoscute drept trilogia "Millenium", care au devenit o senzatie globala, ridicandu-l pe Larsson la cel de-al doilea cel mai bun autor de best-seller anul trecut (dupa "The Kite Runner" de Khaled Hosseini). "Barbati care urasc femeile" este una din cele mai mari povesti de succes literar al deceniului, cu vanzari de peste 8 milioane de exemplare in intreaga lume, iar filmul are cele mai mari incasari pentru un film suedez din istorie si cele mai mari incasari din Europa in anul 2009.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.