Evenimente : Filme

Mike Meseriasu’ / Magic Mike

Mike (Channing Tatum) e stripper profesionist care ştie să se descurce în viaţă. Când îl cunoaşte pe The Kid (Alex Pettyfer), îl ia sub aripa sa pentru a-l învăţa cum să fie stripper, să agaţe femei şi să facă rost de bani. Dar adevărata pasiune a lui Mike nu e dansul, ci… tâmplăria. Aşa că visul lui e să facă scaune, mai puţin să danseze în jurul lor… Oare va ajunge Mike Meseriaşu’ să-şi vadă visul cu ochii sau e atât de bun la striptease încât nu poate să iasă de bunăvoie din acest stil de viaţă?

Mike e un tip întreprinzător. Are multe talente şi farmec cu carul; ziua îşi urmează visul american din toate unghiurile pe care le poate manevra: de la pus acoperişuri pe case la tunat maşini sau la creat piese de mobilier în apartamentul său din Tampa Beach. Dar noaptea…e pur şi simplu… meseriaş! Cap de afiş într-un spectacol exclusiv interpretat de bărbaţi, Mike e de ani buni starul de pe scena clubului Xquisite, cu stilul său original şi cu dansul său îndrăzneţ. Cu cât îl plac mai multe femei, cu atâta cresc încasările clubului, aşa că patronul clubului, Dallas (Matthew McConaughey) nu poate fi decât foarte fericit.

Mike descoperă un nou talent promiţător, căruia îi spune Kid (Alex Pettyfer), un puşti de 19 ani pe care îl ia sub aripa sa şi începe să-l iniţieze în arta dansului, distracţiei, a agăţatului de femei şi a produsului de bani. Noului venit nu-i ia mult timp să-şi facă propriile fane, tocmai când vine vara cu distracţii la orizont.

Mike face cunoştinţă şi cu atrăgătoarea soră a lui Kid, Brooke (Cody Horn), o fată pe care şi-ar dori să o cunoască mai îndeaproape, şi chiar pare să aibă o şansă, asta până ce propriul stil de viaţă i se pune de-a curmezişul…

MIKE MESERIAŞU’ îi are în distrbuţie pe Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Cody Horn, Olivia Munn, Matt Bomer, Riley Keough, Joe Manganiello, Kevin Nash, Adam Rodriguez şi Gabriel Iglesias.

Regia îi aparţine lui Steven Soderbergh (“Traffic”), laureat cu Oscar, iar regia, lui Reid Carolin. Producătorii filmului sunt Nick Wechsler, Gregory Jacobs, Channing Tatum şi Reid Carolin. Echipa din spatele camerei de filmat e formată din scenograful Howard Cummings, creatorul de costume Christopher Peterson, supervizorul muzical Frankie Pine şi coregrafa Alison Faulk.

Channing Tatum avea de ceva vreme ideea de a face un film despre lumea stripperilor. Pentru că vizitase o dată acea lume, ştia că are potenţialul de a deveni un film amuzant, unic, distractiv şi… revelator. Dar drumul spre marele ecran s-a netezit numai după o discuţie cu Steven Soderbergh.

Tatum, care are rolul principal şi este şi producătorul filmului spune: “I-am spus că am lucrat ca stripper cam opt luni pe când aveam 18-19 ani. Mi s-a părut mereu o idee bună să se facă un film despre acest stil de viaţă, fiindcă lumea, atunci când auzea, începea să mă bombardeze cu întrebări – cum am ajuns acolo, cum era, câţi bani făceam…Steven mi-a spus că trebuie să fac acest film, să-l scriu, iar el îl va regiza.”

“Mi s-a părut una din cele mai bune idei pentru un film”, spune Soderbergh. “E sexy, haios, nebunesc şi prezintă o lume închisă la care nu mulţi au acces.”