Evenimente : Filme

Miezul noptii in Paris / Midnight in Paris

Filmul Miezul Noptii in Paris / Midnight in Paris, regizat de Woody Allen, este o comedie romantica al carei decor este Parisul, in care o familie care merge acolo pentru afaceri si doi tineri logoditi care urmeaza sa se casatoreasca in toamna traiesc o experienta care le va schimba viata pentru totdeauna. Distributia ii include pe Owen Wilson, Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni.
Chiar si pentru cei care nu au fost la Paris niciodata, numele orasului rezoneaza mai mult decit o metafora a magiei, este pur si simplu un sinonim. Pentru Woody Allen era clar ca nu exista alt loc pe Pamant mai bun pentru a plasa acolo o comedie romantica. E un oras cu o mitologie unica, cu o mostenire extraordinara si care e admirat pentru frumusetea strazilor, bulevardelor si gradinilor sale, marcat de evenimente care au creat istorie. Trecutul e inca viu la Paris, asa ca metropola e scena ideala pentru a desfasura acolo povestea unui barbat care se regaseste pe sine si cauta inspiratie pentru a-si reevalua viata.
Miezul Noptii In Paris este declaratia de dragoste a lui Woody Allen pentru Orasul Luminilor, pe care il considera a fi egalul altui mare oras al lumii, New York. “Fireste ca sint atasat de New York, pentru ca m-am nascut si am crescut acolo”, spune regizorul, dar, daca n-as fi trait la New York, Parisul ar fi fost cu siguranta locul unde mi-ar fi placut sa stau.”
Premiera: 2 septembrie 2011