Evenimente : Filme

Mic Dejun la Tiffany / Breakfast at Tiffany (SUA, 1961)

Nici un alt film nu scoate in evidenta la fel de bine sarmul si frumusetea zvelta a lui Audrey Hepburn, decat aceasta adaptare romantica a romanului scris de Truman Capote.
In New York-ul anilor ’60, Holly Golightly (Audrey Hepburn), o tanara draguta si plina de energie, duce o viata usoara si fara obligatii. Mentinandu-si un aer de copil, poarta cele mai frumoase tinute si accesorii Givenchy, si isi iroseste timpul participand la intalniri si petreceri pretentioase. Viata lipsita de griji a lui Holly este data peste cap, in momentul in care ea il intalneste pe Paul (George Peppard), noul ei vecin, un tanar care viseaza sa ajunga un scriitor de succes. Pana una alta el e intretinut de o femeie mai in varsta, dar bogata (Patricia Neal). Nimeni nu poate fi perfect!
Intre cei doi se leaga o prietenie stransa, care tinde sa se transforme in dragoste, sentiment care ameninta sa distruga echilibrul subred al vietii pe care cei doi o duc. La capitolul moda, o singura observatie: Cat de distinse erau pitipoancele de alta data!
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.