Evenimente : Filme

Marriage stories 2: Mirka and Antonin (Republica Ceha, 2006)

In 2006 Televiziunea Ceha a difuzat ciclul de documentare realizat de Helena Trestikova, intitulat Marriage Stories, 20 Years Later / Povesti despre casatorie, dupa 20 de ani.
Urmarindu-si protagonistii de-a lungul timpului, regizoarea traseaza in doua perioade diferite povestea vietii a 6 cupluri casatorite. Aceasta poveste incepe cu casatoria lor in 1980, se intrerupe in 1986 si continua dupa 1999 pana in prezent. Rezultatul este o serie de documentare in 6 filme a cate 2 parti fiecare.

STORY 2: Mirka and Antonin

„Oricum vroiam sa ne casatorim, faptul ca am ramas insarcinata a grabit doar decizia ”. Probabil prea mult. Mirka in varsta de 17 ani, proaspat absolventa a scolii profesionale de coafor, s-a maritat cu Antonin (19 ani), dispecer. Primii ani ai casniciei lor nu promiteau un viitor stralucit.
O mama tanara care si-a pierdut libertatea si hobbyurile, care se plange de interesul insuficient al sotului fata de familie, iar pe de alta parte Antonin, un tata tanar care incearca sa asigure existenta familiei. Dupa doua decenii inca mai traiesc impreuna cu fiica lor Lucie (18 ani) si fiul lor Tomas (13 ani) intr-un apartament obisnuit de cartier.
Mirka si-a deschis la parterul blocului un mic coafor si Antonin e angajat la o firma care distribuie discuri pentru cauciucuri. Ce s-a mai intamplat cu ei? Veniti sa vedeti.
VO ceha / subtitrarea in engleza
Un eveniment Centrul Ceh sustinut de Pilsner Urquell.