Evenimente : Filme

Man of Steel / Eroul (2013)

Un băiat descoperă că are puteri extraordinare şi că nu este de pe planeta noastră. Tânărul se aventurează să afle de unde provine şi cu ce misiune a fost trimis aici. Dar trebuie să iasă la iveală eroul din el, ca să salveze lumea de la pieire şi să devină simbolul speranţei pentru întreaga omenire.
În film joacă Amy Adams, nominalizată de patru ori la premiul Oscar, Michael Shannon, nominalizat la Oscar pentru rolul din Nonconformiştii, Kevin Costner, laureat al premiului Oscar, Diane Lane şi Laurence Fishburne, ambii nominalizaţi la Oscar, Antje Traue, Ayelet Zurer, Christopher Meloni şi Russel Crowe, laureat al premiului Oscar pentru interpretarea din Gladiatorul.
Producătorii Man of Steel: Eroul sunt Charles Roven, Christopher Nolan, Emma Thomas şi Deborah Snyder. Scenariul a fost scris de David S. Goyer după o idee de Goyer şi Nolan, bazată pe personajele din „Superman” create de Jerry Siegel şi Joe Shuster şi a fost publicat de DC Entertainment. Producătorii executivi sunt Thomas Tull, Lloyd Phillips şi Jon Peters.
Din echipa din culise a lui Zack Snyder fac parte directorul de imagine Amir Mokri, scenograful Alex McDowell, David Brenner, montaj, şi designerii James Acheson, laureat al premiului Oscar, şi Michael Wilkinson. Muzica a fost compusă de Hans Zimmer, laureat al premiului Oscar pentru Regele Leu.
Warner Bros. Pictures prezintă, în asociaţie cu Legendary Pictures, o producţie Syncopy, în regia lui Zack Snyder, Man of Steel: Eroul. Filmul va fi lansat în 2D şi 3D şi va fi distribuit în întreaga lume de Warner Bros. Pictures, Warner Bros. Entertainment Company.