Evenimente : Filme

Magnatul

In drama Magnatul, un film romanesc cu Dorel Visan, Gheorghe Dinica, Horatiu Malaele, Razvan Vasilescu, patronul unui trust media este suspectat ca s-ar putea implica in jocurile politice pentru a obtine reesalonarea marilor datorii pe care le are trustul.

Mircea Moraru (Dorel Visan), patronul trustului din Romania postdecembrista isi interneaza sotia intr-un ospiciu si isi gaseste o amanta, o dama abila care vrea casatoria cu acesta si care ii va aduce un numar de avantaje financiare

Se apropie alegerile si evenimentele se precipita. Cei doi asociati si vechi prieteni ai lui Moraru intentioneaza sa-l inlature de la conducerea trustului si sa faca o intelegere foarte profitabila pentru ei cu PDL, aflat pe primul loc in sondaje. De fapt, cu grupul ocult de afaceri care finanteaza respectivul partid si pe presedintele acestuia.

Moraru simte urzeala, intelege ca intra pe "nisipuri miscatoare", dar ramane fidel principiilor pe baza carora si-a construit imperiul media, desi lupta pentru principii i-a distrus viata personala: sotia sa se afla internata intr-un ospiciu, iar fata a ajuns o adolescenta rebela, cu care nu mai are nicio punte de comunicare.