Evenimente : Filme

Made in Dagenham

Comedia dramatica Made in Dagenham, un film istoric in care muncitoarele dintr-o fabrica Ford intra in greva si reusesc sa obtina salarii si contidii de munca egale cu ale barbatilor, in 1968. Click pentru Galeria Foto.
La cea mai mare fabrica de automobile Ford din Europa lucrau 187 de femei, care executau la masinile de cusut husele din piele cu care erau acoperite banchetele si care isi desfasurau activitatea in conditii grele, fiind platite cu sume mult mai mici de bani decat cei 55.000 de angajati barbati.
Atunci cand afla ca salariile le vor fi micsorate, angajatele fabricii din Dagenham – Anglia o insarcineaza pe Rita O’Grady sa le reprezinte interesele in cursul unei intrevederi cu patronatul si, incurajata de catre liderul de sindicat Albert si de catre colegele si prietenele ei Brenda, Monica, Sandra, Eileen si Connie, femeia – care pana atunci se multumise cu statutul de sotie si mama – devine promotoarea unei miscari de emancipare fara precedent, care are drept consecinta obtinerea de drepturi egale intre femei si barbati.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.