Evenimente : Filme

Luminile orasului / City Lights

Comedia romantica Luminile orasului / City Lights, capodopera dramatica a lui Charlie Chaplin, o poveste in care Vagabodul intalneste o frumoasa tanara vanzatoare de flori, care, din pacate era oarba si il va confunda cu un mare bogatan.
In momentul in care afla ca se poate efectua o operatie in urma careia isi va putea recapata vederea aceasta incepe imdeiat sa-si stranga bani pentru aceasta. Filmul urmareste aventura celor doi in strangerea acestor bani si apoi unul dintre momentele memorabile ale filmului in care observam reactia tinerei in care afla cine este cu adevarat noul ei prieten.
Filmul este presarat din plin cu efecte comice cum doar Chaplin este capabil sa realizeze si astfel fiind unul dintre memorabilele sale filme.
"Capodopera lui Chaplin infatiseaza dragostea lui Charlot pentru o fragila tanara oarba, dar si istoria plina de peripetii a prieteniei cu un betivan milionar. Elocvent, emotionant, dar si nostim. Unul din marile filme dintotdeauna”, a scris Leonard Maltin in Movie and Video Guide (1995).
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.