Evenimente : Filme

John Lennon, inceputul unei legende / Nowhere Boy (UK – Canada, 2009)

Filmul este o cronica a copileriei lui John Lennon. Kristin Scott Thomas o interpreteaza pe Matusa lui Lennon, pe nume Mimi, in timp ce Duff o interpreteaza pe mama lui, Julia.
In anul 1955, la varsta de 15 ani, Lennon este crescut de conservatoarea, traditionalista si respectabila lui matusa Mimi Smith, o iubitoare a muzicii clasice. Adolescentul rebel, singuratic si istet avea sa o reintalneasca insa pe mama lui biologica, Julia, fata de care a simtit imediat o conexiune sufleteasca si care l-a introdus in universul lui Elvis Presley si Jay Hawkins, deschizandu-i apetitul pentru stilul rock and roll. Prins la mijloc in rivalitatea dintre mama si matusa sa, care isi disputau iubirea lui, John Lennon a evadat intr-o lume a artei si a pus bazele unei formatii muzicale impreuna cu niste prieteni.
Moartea Juliei Lennon intr-un accident de masina a constituit insa o tragedie personala pe care interpretul nu a reusit niciodata sa o depaseasca. In acel moment, la varsta de 17 ani, genialul John Lennon l-a intalnit pe Paul McCartney, si-a descoperit vocatia si drumul in viata si urma sa infiinteze formatia The Beatles. Filmul "John Lennon: Inceputul unei legende" este bazat pe autobiografia "Imagine This: Growing Up with My Brother John Lennon", scrisa de care sora vitrega a starului britanic, Julia Baird.