Evenimente : Filme

Iubiri din trecut / Ces amours-la

Filmul Iubiri din trecut, o drama cu Anouk Aimee si Cristina Cepraga, regizat de Claude Lelouch, intra in viata unei tinere cu o viata amoroasa intortocheata ca un labirint. Curajul si atitudinea sa contureaza perfect silueta eroinei moderne.
Filmat in Romania si inspirat din cartea aceluiasi Claude Lelouch – Ces Années la, filmul reuseste sa cuprinda intr-un mod ingenios sase decenii de istorie europeana vazute prin ochii personajului principal feminin, Ilva, interpretata de actrita Audrey Dana.
Ilva este surprinsa in film incepand din copilarie si pana la maturitate. Ea cunoaste pe rand iubirea unui francez, a unui ofiter german, apoi se indragosteste de doi soldati americani. Desi fiecare dintre relatiile sale a fost reala si sincera, in final acesti barbati nu au reprezentat decat episoade din viata Ilvei, destinul purtand-o in cu totul alta directie.
Cristina Cepraga intepreteaza rolul celebrei Brigitte Bardo.
"In acest film am condensat toate sentimentele, pasiunile si obsesiile mele. Intr-un fel, este rezultatul celor 50 de ani de visuri si emotii”, sustine regizorul despre pelicula filmata in locatii celebre din centrul si imprejurimile Capitalei: ArCuB, Tribunalul Bucuresti, Teatrul National, Casa Scriitorilor, Palatul Mogosoaia si pe strazile romantice din centrul istoric al Bucurestiului.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.