Evenimente : Filme

Incident la Ox-Bow / The Ox-Bow Incident

In western-ul Incident la ox-bow / The Ox-Bow Incident, un film dramatic cu Henry Fonda si Anthony Quinn, doi hoinari decid sa faca dreptate intr-un orasel din vest unde un fermier a fost ucis pentru vitele sale. Localnicii fac echipa cu acestia pentru a-i prinde pe vinovati si pentru a-i judeca pe loc.
Linistea unui orasel este perturbata de un furt de vite si de uciderea unui fruntas al orasului. Vestea se raspandeste repede si in scurt timp localnicii formeaza o potera, caruia ii ofera autoritate. Orbiti de gandul razbunarii si de placerea de a vedea pe cineva in streag, multimea executa trei straini pe care ii gasesc la o cotitura de drum, fara sa se gandeasca macar pentru o clipa ca acestia ar putea fi nevinovati
Un western atipic despre valori, despre justitie, despre greseala si despre gloata. Similar cu filmul 12 Angry Men, numai ca problema este pusa un pic diferit. Aici justitia nu se face in spatele usilor inchise si nici nu are nevoie de o majoritate absoluta. Aici judecatorii sunt in acelasi timp jurati si calai.
O lectie pentru cei care cred ca justitia se poate face de cei incarcati cu sentimente.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.