Evenimente : Filme

Hanna

Filmul Hanna, un thriller de Joe Wright, cu Saoirse Ronan si Cate Blanchett, o pelicula cu elemente de groaza despre o adolescenta care descopera ca lumea nu e tocmai asa cum si-a imaginat-o.
O adolescenta iese in lume pentru prima oara – dar trebuie sa se lupte pentru propria ei supravietuire. Regizorul Joe Wright tese in thrillerul Hanna elemente din basmele de groaza. Filmarile pentru Hanna au fost realizate in locatii din Europa si Maroc.
Hanna interpretata de nominalizata la Oscar, Saoirse Ronan, (mica actrita din Atonement, un alt film regizat de Joe Wright) are 16 ani. Ea e inteligenta, curioasa si o buna fiica, total devotata tatalui ei. In mod ciudat, ea are puterea, curajul, orientarea si rezistenta unui soldat; toate aceste trasaturi provin din educatia data de tatal ei Erik (Eric Bana), un fost agent CIA, ramas vaduv, in tinuturile salbatice din nordul Finlandei. Erik a invatat-o pe Hanna sa vaneze, a antrenat-o in cele mai dure tehnici de auto-aparare si a scolit-o punandu-i la dispozitie doar o enciclopedie si o carte de povesti. Hanna duce o viata complet diferita de a oricarui alt adolescent; educatia si pregatirea ei conduc catre un singur scop, acela de a o transforma in asasinul perfect. Dar odata iesita in lume, reiese ca educatia ei a fost incompleta, iar Erik isi da seama cu ingrijorare, ca fiica lui nu mai poate fi oprita.
Punctul de cotitura in adolescenta Hannei este unul foarte dur; ea e separata de Erik si trebuie sa plece in misiunea pentru care fusese pregatita. Inainte ca ea sa se intalneasca cu tatal ei, conform planului, la Berlin, Hanna este capturata de agentii trimisi de Marissa Wiegler, Cate Blanchett, un vechi agent operativ, care ascunde anumite secrete ce o leaga de Hanna si Erik.
Tinuta ostateca intr-o locatie subterana din desertul marocan, Hanna reuseste sa-si invinga rapitorii si sa evadeze. Evadarea ei curajoasa o arunca intr-un peisaj complet necunoscut si intr-o lume pe care va trebui sa o cunoasca rapid pentru a-si croi drumul spre Europa. Marissa trimite o echipa de agenti s-o recupereze pe Hanna, implicandu-se personal in urmarire. Pe masura ce Hanna avanseaza spre ultima ei tinta din Europa, ea afla lucruri noi despre propria sa existenta si este framantata de intrebari privind calitatea ei umana.