Evenimente : Filme

Grasii / Gordos (Spania, 2009)

Grasii e pizza, inghetata, ciocolata, dulciuri, calorii, multe-multe calorii. E si vina, dorinta, teama, speranta, visuri, sex, familie, dragoste. E fericit, optimist, super, dureros, tandru, aspru, usor, profund. E o comedie. E o drama. E o colectie de contradictii. E viata!
Grasii e o dramedie. Cinci povesti despre persoane supraponderale intr-un mediu comun: terapia de grup. Un loc unde oamenii nu se asteapta sa scape de kilograme, ci sa afle de ce le tot pun. Asteapta sa afle de ce au o aversiune pentru propriul corp. Greutatea nu e importanta, corpurile lor nu sunt importante. A fi supraponderal este doar o metafora pentru a vorbi de ceea ce inghitim, zi de zi, si apoi creste in noi. Acele lucruri pe care ti-e atit de greu sa le exprimi, infrunti sau chiar accepti.
Spaniolul Daniel Sanchez Arevalo, prezent in competitia TIFF 2007 cu unul dintre filmele preferate ale publicului de la Cluj – Albastruinchisaproapenegru / Azuloscurocasinegro, revine la TIFF 2010 cu Gordos, spectaculoasa comedie neagra prezentata la Festivalul de la Venetia si distinsa cu Premiul Goya pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar (Raul Arevalo).
Premii si festivaluri: Raúl Arévalo – cel mai bun actor in secundar in cadrul Premiilor Goya 2010, Premiul Juriului la Festivalul Filmului de Comedie de la Monte Carlo 2009, nominalizat pentru Bronze Horse la Festivalul de Film de la Stockholm 2009.