Evenimente : Filme

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson

Documentarul Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson, un film biografic in care Johnny Depp este naratorul, o prezentare a vietii lui Hunter S. Thompson (1937-2005) si, mai ales, a epocii in care a trait acesta, prin cuvintele mai multor personaje: jurnalisti, demnitari, sotiile si prietenii lui Thompson si altii.
Cateva episoade memorabile sunt detaliate: cursa electorala pentru a ocupa postul de serif undeva in Colorado, cartea sa despre Ingerii Iadului, perioada in care a scris pentru Rolling Stone, Las Vegas, personaje ca Jimmy Carter sau George McGovern, legaturile lui Thompson cu alcoolul, drogurile si armele.
Consistenta productiei este data si de inregistrarile de arhiva cu proteste impotriva razboiului din Vietnam, exuberanta anilor ’60, campanii politice.
Premii: GRIERSON BRITISH DOCUMENTARY AWARDS 2009 – BEST ARTS DOCUMENTARY; SUNDANCE FILM FESTIVAL 2008 – NOMINATED GRAND JURY PRIZE DOCUMENTARY; WRITERS GUILD OF AMERICA, USA 2009 – NOMINATED WGA AWARD (SCREEN) BEST DOCUMENTARY SCREENPLAY.