Evenimente : Filme

Gazda / The host (2013)

Melanie Stryder refuza sa se stinga.
Lumea noastra a fost invadata de un dusman invizibil. Oamenii devin gazde pentru acesti invadatori, mintile le sunt luate, in timp ce corpurile lor raman intacte si isi continua vietile, aparent neschimbate.
O mare parte din omenire a cedat. Cand Melanie, unul dintre putinii oameni "salbatici" in viata, este capturata, are convingerea ca i-a sosit sfarsitul. Wanderer, "sufletul" invadator care a intrat in corpul lui Melanie, a fost avertizata despre provocarile cauzate de trairea in corpul unui om: emotiile covarsitoare, multitudinea de simturi, amintirile mult prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la care Wanderer nu se astepta: vechiul chirias al corpului acesteia refuza sa renunte la posesiile mintii ei.
Wanderer ii pune la incercare gandurile lui Melanie, sperand sa descopere ascunzatorile miscarii de rezistenta. In schimb, Melanie ii umple mintea lui Wanderer cu viziuni despre omul pe care aceasta il iubeste – Jared, un om care inca isi duce traiul in clandestinitate. Incapabila sa se desparta de dorintele corpului lui Melanie, Wanderer incepe sa tanjeasca dupa un om a carui demascare facea parte dintre insarcinarile ei.
Cand fortele exterioare le transforma pe Wanderer si pe Melanie in aliate, ele se pregatesc sa plece in căutarea omului pe care ambele il iubesc, cautare care se dovedeste a fi periculoasa si nesigura.
Filmul este ecranizarea romanului "The Host" de Stephenie Meyer, autoarea seriei pentru adolescenti "Amurg", care ne ofera o poveste de neuitat despre perseverenta iubirii si despre ce inseamna sa fii om.