Evenimente : Filme

Furtuna Tropicala / Tropic Thunder (SUA-Marea Britanie-Germania, 2008)

Ben Stiller, Jack Black si Robert Downey Jr conduc un casting simpatic intr-o comedie despre un grup de actori mobilizati de dorinta de a face cel mai mare film de razboi realizat vreodata in lume. Dupa costuri ce lasa in urma ridicarea Taj Mahal-ului sau razboiul cu japonezii, si care nu sunt altceva decat cheltuieli exagerate cu rasfatul actorilor, producatorii sunt nevoiti sa traga oblonul si sa inchida pravalia. Dar un regizor frustrat refuza sa opreasca filmarile si isi duce castingul in jungla din sud-vestul Asiei, pentru a "creste realismul"… Din nefericire, realismul inseamna intalnirea cu niste baieti rai pana-n maduva oaselor.
"Furtuna tropicala" este un film care-i reuneste pe Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr., Brandon T. Jackson, Jay Baruchel, Danny McBride, Steve Coogan, Nick Nolte si Tom Cruise. Filmul este regizat de Ben Stiller si realizat dupa un scenariu de Justin Theroux, Ben Stiller si Etan Cohen.

Pentru rolul din "Tropic Thunder", actorul Robert Downey Jr. a fost nominalizat in 2009 la Premiul Oscar la categoria cel mai bun actor in rol principal.