Evenimente : Filme

Fratele meu este fiu unic / Mio fratello e figlio unico

Comedia dramatica Fratele meu este fiu unic / Mio fratello e figlio unico, un film in care doi frati proveniti dintr-o familie modesta isi petrec adolescenta si prima tinerete intr-un permanent conflict, desi in esenta nu sunt foarte diferiti unul de celalalt si care sfarsesc prin a imbratisa ideologii politice diametral opuse. Click pentru Galeria Foto.

Accio – fratele cel mic – este rebel, impulsiv, frustrat, sarcastic si acid, fiind considerat oaia neagra a familiei, in vreme ce Manrico, favoritul mamei, este un fel de Casanova modern, plin de farmec si charisma, pe care toata lumea pare sa-l iubeasca si sa nu observe latura lui violenta si periculoasa.
Intr-un mic orasel italian, cei doi frati traiesc intr-o confruntare permanenta, cu pasiunile si parerile lor politice radical opuse, indragostiti de aceeasi femeie, evadand, revenind de unde au plecat si luptandu-se la nesfarsit. Filmul este o poveste despre maturizare si despre 15 ani de istorie a Italiei care se scrie in pas cu aventurile lui Accio si ale lui Manrico, doi frati atat de diferiti si, totusi, atat de asemanatori…
Filmul are la baza romanul lui Antonio Pennacchi – Il Fasciocomunista – si evidentiaza perioada tulbure, marcata de numeroase revolte politice si conflicte de clasa, pe care a traversat-o Italia intre anii 1960 – 1970, dupa caderea guvernului condus de catre Mussolini si dupa izbucnirea crizei economice.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.