Evenimente : Filme

Festivalul International de Film NEXT 2011

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 6-10 aprilie, in Bucuresti, si isi asteapta publicul cu filme noi si incitante, cu evenimente si invitati de seama. Next 2011 va avea loc la cinema Scala, Cinema Elvira Popescu si Mansarda Carturesti.
Click pentru Program Next miercuri, 6 aprilie.
Click pentru Program Next joi, 7 aprilie.
Click pentru Program Next vineri, 8 aprilie.
Click pentru Program Next sambata, 9 aprilie.
Click pentru Program Next duminica, 10 aprilie.
NexT 2011 va insemna o competitie puternica, programe in afara competitiei deja traditionale dar si cateva sectiuni nou-noute, prezentate in premiera, care cu siguranta vor uimi, intriga, amuza si provoca publicul bucurestean. Mai mult decat atat, din programul NexT nu vor lipsi seminariile la care sunt invitati toti cei care doresc sa se intalneasca cu nume marcante ale cinematografiei autohtone si internationale. Dedicate regiei, sound-design-ului, productiei de film si – in mod special anul acesta – criticii de film, seminariile NexT sunt prezentate de JTI si se vor desfasura in Mansarda Carturesti.
Filmele selectionate in competitie (click pentru detalii) vor concura pentru Trofeul NexT, Premiul Cristian Nemescu pentru cea mai buna regie, Premiul Andrei Toncu pentru cea mai buna coloana sonora, Premiul pentru cel mai bun film romanesc si Premiul publicului.
Trei programe de exceptie:
– Filme premiate la Festivalul International de la Clermont-Ferrand;
– Short Matters al Academiei Europene de Film;
– Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes.
Sectiunea Si ei au fost NexT Generation – cu o schimbare de concept incepand de la editia precedenta – va prezenta un lung metraj de debut realizat de un tanar cineast aflat in competitia NexT in anii trecuti. Click pentru detalii.
Prietenii Festivalului/ Festival Friends – program de scurtmetraje realizate de apropiatii festivalului – va fi prezent si anul acesta in agenda NexT. Click pentru detalii.
Programul Cristi & Otto, dedicat filmelor realizate de regizorul Cristian Nemescu si sound-designer-ul Andrei Toncu, va avea anul acesta o abordare cu totul si cu totul diferita: publicul va fi invitat la aceste proiectii nu in sala de cinema, ci in locatii neconventionale din cateva dintre cartierele bucurestene.
NexT Kids revine cu un scurt program de filme si un lung program de jocuri pentru copii, recreand si anul acesta o atmosfera de poveste pentru cei mici. Click pentru detalii.
In plus, NexT isi asteapta spectatorii cu alte trei sectiuni in premiera cu teme pe cat de diferite intre ele, pe atat de irezistibile pentru public: Oscars Night, programul Necenzurat si New Trends, New Technologies. Click pentru detalii.
Abonamentele si biletele pentru Festivalul NexT 2011 s-au pus in vanzare in reteaua TicketFan (in magazinele Flanco si la Libraria Engleza Anthony Frost) si pe ticketfan.ro. Spectatorii pot opta intre diferite tipuri de abonamente si bilete iar studentii beneficiaza de pret redus:
– Festival Pass-ul costa 100 de lei (80 de lei pentru stundenti) si este valabil pentru toate proiectiile din timpul Festivalului NexT, mai putin programul Oscars Night. Cei care cumpara acest tip de abonament vor primi si catalogul festivalului si geanta oficiala, la prima prezentare a abonamentului la intrarea in cinematograf;
– Abonamentul de 10 proiectii costa 80 de lei (60 de lei pentru studenti) iar cel de 5 proiectii 40 de lei (25 lei pentru studenti);
– Bilet de 1 proiectie este 10 de lei (7 lei pentru studenti);
– Biletul pentru programul special Oscars Night costa 15 lei in avans, respectiv 20 de lei in ziua proiectiei si include si accesul la petrecerea Red Carpet din Coyote Cafe;
– Biletul pentru NexT Kids costa 5 lei iar insotitorii de grup (grupuri peste 5 copii) au accesul liber.
***
Click pentru programul filmelor care ruleaza saptamana aceasta.