Evenimente : Filme

Femeia in negru / The woman in black

Tanarul avocat Arthur Kipps isi lasa fiul la Londra pentru a pleca intr-un sat izolat sa rezolve problemele juridice legate de mostenirea raposatei Alice Dabrow. Ajuns acolo, descopera ca o serei de accidente si sinucideri inexplicabile i-au obligat pe locuitori sa-si inchida copiii in case, pentru a-i proteja impotriva unui inamic invizibil.

In noaptea pe care o petrece de unul singur in casa defunctei, Arthur aude tipetele unui copil care se ineaca si vede siruri de copii cu figuri descompuse care marsaluiesc apatici. In curand, el va descoperi ca acestia au in comun aceeasi data a mortii, dar si acelasi criminal.

Fantoma unei femei dispretuite de intreaga comunitate pentru ca nu a fost in stare sa-si salveze fiul, Nathaniel, ia o forma cu adevarat infricosatoare. Oamenii ii spun Femeia in Negru. Un val ii acopera fata, ascunzand vederii orificiile unde odinioara se aflau ochii, mincati acum de animale necrofage, iar blestemul ei ascunde un secret si mai intunecat: de cate ori isi face aparitia, moare un copil.

Infruntand ostilitatea localnicilor, Arthur scoate scheletul lui Nathaniel si il ingroapa alaturi de mama lui, sperand ca astfel diabolicul spirit sa-si gaseasca, in sfarsit, linistea.

Dar, printr-o intorsatura cruda a soartei, Femeia in Negru isi intoarce acum ghearele impotriva fiului lui Arthur. Pentru a scapa de o soarta mai crunta decat moartea, Arthur trebuie sa sacrifice tot ce ii e drag pentru a-si salva copilul.