Evenimente : Filme

Felicia, inainte de toate

Filmul romanesc Felicia, inainte de toate, o drama despre relatii familiale si despre felul in care timpul influenteaza comportamentul oamenilor, reprezinta debutul in lungmetraj al celor doi regizori.
In rolurile principale ii regasim pe Ozana Oancea (Felicia Mateescu), Ileana Cernat si Vasile Menzel (parintii Feliciei). De asemenea, in roluri secundare apar, printre altii, Victoria Cocias, Gelu Nitu, Clara Voda si Serban Georgevici.
Intr-o epoca in care calatorim fara nicio problema, in care un zbor cu avionul e ca un drum cu autobuzul si intr-o cultura care ne sustine in gasirea unui loc doar al nostru, oriunde sub soare, Felicia, inainte de toate vorbeste despre instrainarea unei femei de 40 de ani, care crezuse ca isi urmase pasiunile, dar care nu mai stie unde ii este locul acum. Stabilita acum in Olanda, Felicia isi viziteaza familia din Romania o data pe an. Filmul urmareste o zi din viata sa, mai precis ziua in care ar fi trebuit sa se intoarca in tara de adoptie.
Felicia, inainte de toate a avut premiera internationala la Festivalul de Film de la Sarajevo, din 2009. De asemenea, a mai fost selectionat la Festivalul International de Film Goteborg, la Festivalul de Film de la Namur si la cel de la Salonic, ca si la AFI Los Angeles Film Festival.

***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.